La Nadia fa un taller de gastronomia de Kabul
La Nadia fa un taller de gastronomia de Kabul
Dilluns, a les 22.35

Les set vides en una de la Nadia, a "Karakia"

Dilluns, a les 22.35, el 33 recupera el capítol de "Karakia" dedicat a la Nadia. Des del seu país d'origen, l'Afganistan, va arribar a Catalunya havent sobreviscut al drama de la guerra. Ara, des de Badalona, on ha refet la vida al costat dels seus pares adoptius, explica els secrets per fer unes bones "kofta".

Nadia, set vides en una

Al seu país d'origen, l'Afganistan, la Nadia va sobreviure al drama de la guerra. La seva vida, intensa i dura com poques, ha arribat al teatre (Grec 2014) i ha inspirat històries al cinema. Més enllà de la tragèdia personal, que ella mateixa ha explicat en un llibre, la Nadia que descobreix aquest capítol de "Karakia" és una noia que vol ser normal, respectada i valorada com a persona tant a l'Afganistan com a Catalunya. La Nadia que obre les portes de casa, apassionada i vitalista, acosta els espectadors a la rica cultura d'un país força desconegut a Europa, marcat per l'aïllament geogràfic i sovint polític.

L'interès per la gastronomia de Kabul, amb múltiples influències de la resta de països de l'Àsia central, també ha obert moltes portes a la Nadia. L'equip del programa aprendrà, en un taller que fa a la població bagenca de Callús, a fer "bolani" (pa farcit de patata i ceba) i "mantu" (pasta farcida de carn amb salsa de formatge de cabra). I, a Badalona, el lloc on ha refet la seva vida al costat dels seus pares adoptius, ensenyarà a fer un arròs amb pastanaga i fruita seca, el "qabili palau", a més de descobrir els secrets per fer unes bones mandonguilles, les famoses "kofta".

 

El programa

"Karakia" és un espai de producció pròpia de Televisió de Catalunya pioner a Europa en el tractament de la diversitat. Estrenat l'any 2001, s'adreça a tothom que té interès per la cuina i el descobriment de nous ingredients i gustos, però sobretot vol despertar l'interès per les cultures, costums i tradicions dels veïns d'altres orígens.

 

tv3.cat/karakia

facebook.com/karakia

Anar al contingut