Les relacions de conveniència que generen les relacions culturals, a "Quan arribin els marcians"

TV3 emetrà demà, a les 23.25, el segon capítol de "Quan arribin els marcians", el nou programa cultural en forma de càpsula del temps que s'envia a l'espai amb l'esperança que, com va fer Carl Sagan amb la sonda Voyager i el seu "Golden Record" ara fa 40 anys, un dia algú la trobi i ens entengui.

Enllaçant amb la cursa electoral del 21 de desembre i les llistes electorals que s'hi presenten, el "Tot és cultura" d'aquesta setmana reflexiona sobre les relacions de conveniència que generen no només les aventures polítiques, sinó també les culturals. En parlen el professor de Ciències Polítiques de la UB Albert Falcó-Gimeno, el crític de cinema Toni Garcia Ramon i la directora de l'agència matrimonial Samsara, Maria del Carme Banús.

La reportera Júlia Bertran es pregunta on són les dones a la dramatúrgia i la direcció teatral del país. Per això parla amb Xavier Albertí, director del Teatre Nacional de Catalunya; Carme Portaceli, directora del Teatro Español; Isabel Muntané, membre del col·lectiu On Són les Dones, i amb Mireia Mora, membre del col·lectiu Dones i Cultura.

A Enganxats a la por, el programa explora per què a molts humans els agrada passar por asseguts a la butaca del cinema. Parlen experts en el gènere: el director de cinema Jaume Balagueró, que ha estrenat "Musa"; el també director Paco Plaza, la darrera pel·lícula del qual és "Verónica"; Ángel Sala, director del Festival Internacional de Cinema de Catalunya, i el director del Servei de Psiquiatria de l'Hospital de Sant Pau, Enric Álvarez.

La ballarina i coreògrafa Marta Carrasco, que s'acomiada com a solista dels escenaris amb "Perra de nadie", que es pot veure aquests dies a La Seca Espai Brossa de Barcelona, és abduïda pels marcians.

Davant la publicació aquesta setmana del nou àlbum de Björk, "Utopia", la "Tuitipèdia" remena els arxius per explicar qui és l'artista islandesa més famosa de la història actualment.

I per acabar el programa, la secció "Cap de setmana a la Terra" fa cinc propostes culturals perquè si els marcians aterren avui mateix, tinguin què triar.

"Quan arribin els marcians" és un planeta en ell mateix, és un lloc des del qual es pregunta per què passen les coses que passen i la gent fa el que fa. I n'estan convençuts: la cultura és a tot arreu.

"Quan arribin els marcians" també, cada dissabte, a les 22.00, al 33.

tv3.cat/marcians

twitter.com/marciansTV3

instagram.com/marciansTV3

facebook.com/marciansTV3

Anar al contingut