"La propera pell", millor pel·lícula del Festival Internacional de Cinema de Punta del Este

El film d'Isaki Lacuesta i Isa Campo, amb la participació de TV3, ha guanyat el guardó a la millor pel·lícula de la 20a edició del Festival Internacional de Cinema de Punta del Este.

El Festival Internacional de Cine de Punta del Este se celebra cada any a la localitat uruguaiana de Punta del Este i s'ha convertit, després de 20 edicions, en una de les cites de referència del cinema iberoamericà.

"La propera pell", amb la distinció com a millor pel·lícula del festival, suma el premi als reconeixements que ja va rebre als Premis Gaudí i al Festival de Cinema de Màlaga. A la gala de l'acadèmia catalana, el film de Lacuesta va guanyar el premi a la millor pel·lícula en llengua catalana, millor guió i millor actriu principal. Al Festival de Màlaga 2016, la pel·lícula va aconseguir sis guardons: el premi especial del jurat, millor direcció, millor actriu, millor muntatge, premi especial del jurat de la crítica i premi jurat jove a la millor pel·lícula de la secció especial.

Amb guió dels mateixos directors, Isaki Lacuesta i Isa Campo, es crea suspens sobre els veritables orígens del jove Leo (interpretat per Àlex Monner). Reaparegut després d'haver estat absent durant anys, torna al nucli familiar amb la seva mare. No obstant, ella dubta sobre la identitat real del seu fill: és ell o és un impostor?

Rodat entre la frontera d'Espanya i França, el llargmetratge es nodreix dels paisatges coberts de neu o dels penya-segats dels pics pirinencs, que aporten un to fred i misteriós a la trama.

Sinopsi

La pel·lícula comença al Pirineu català, quan una dona (interpretada per Emma Suárez) rep una trucada anys després de la desaparició del seu fill (Àlex Monner). En Leo/Gabriel torna a casa, després que tothom el donés per mort, envoltat del misteri que ha provocat la seva desaparició quan era un nen.

De vegades, la seva mare es pregunta si aquest noi és realment el seu fill o es tracta d'un impostor. Amb aquests esdeveniments, la pel·lícula barreja dos mons: el dels adolescents i el de la família. Tal com afirma el mateix director, es juga amb l'ambigüitat: "No acabem de saber mai si l'amnèsia que té en Leo és una simulació, una interpretació o una realitat."

Fitxa tècnica i artística

Direcció i guió: Isaki Lacuesta i Isa Campo
Producció executiva: Oriol Maymó, Rafael Portela, Isaki Lacuesta i Dan Wechsler
Intèrprets: Àlex Monner, Igor Szpakowski, Sergi López, Emma Suárez, Bruno Todeschini, Greta Fernández i Mikel Iglesias, entre altres
Direcció de fotografia: Diego Dussuel
Música: Gerard Gil

És una producció de Bord Cadre Films, Corte y Confección de Películas, Sentido Films i La Termita Films, que compta amb la col·laboració de TV3 i amb el suport de l'ICEC i de l'ACC.

tv3.cat/coproduccions

Anar al contingut