La poesia, protagonista de la nova acció de la campanya "Llegir, una cita amb la vida"

Des d'avui, dilluns, fins al dimarts 16 de maig, coincidint amb la celebració del festival Barcelona Poesia, Televisió de Catalunya engega la segona acció de suport a la lectura amb la difusió de cites literàries d'autors catalans.

A l'abril, coincidint amb la celebració de la Fira del Llibre Infantil i Juvenil de Bolonya, TV3 va posar en marxa una campanya de suport a la lectura que, sota el lema "Llegir, una cita amb la vida", té la voluntat de mantenir-se i créixer, durant tot l'any, en la programació dels canals de Televisió de Catalunya.

Ara, coincidint amb el Barcelona Poesia, el festival poètic de Barcelona, que se celebra del 10 al 16 de maig, s'enceta la segona ronda d'aquesta campanya. Un cop més, l'acció més destacada serà l'emissió, en forma de molinets de continuïtat, de cites literàries d'autors catalans. Tots els molinets, que acabaran amb el lema "Llegir, una cita amb la vida", esquitxaran la programació de TV3 del 8 al 16 de maig.

Les postals de poesia seleccionades en aquesta ocasió són les següents:

 

Josep Carner [1884-1970]

 

"El nostre enyor ens ve de quan no érem"

 

 

"Enyor", El cor quiet, 1925

 

Carles Riba [1893-1959]

"Si goséssiu saber / tant com goseu posseir!"

 

"Elegia sisena", Elegies de Bierville, 1939-1942

 

Joan Fuster [1922-1992]

"Les meves contradiccions són les meves esperances"

 

Consells, proverbis i insolències, 1968

 

Maria Mercè Marçal [1952-1998]

"L'escala fosca / del desig / no té barana"

 

"Foc de pales", Bruixa de dol, 1979. Llengua abolida, 1973-1988

 

Maria del Mar Bonet [1947]

 

"I més tard, quan te'n vagis, serà l'hivern cada nit"

Maria del Mar Bonet, 1969

Rosa Fabregat [1933]

 

"En els teus dits bategarà després la meva llum"

El cabdell de les bruixes, 1958-1978

A més, diversos programes s'afegiran a la campanya divulgant cites literàries. El magazín de les tardes "Divendres", amb Helena Garcia Melero i Espartac Peran, posarà punt final al programa amb una cita. L'espai de debat "Més 3/24", que dirigeix i presenta Xavier Graset, també n'oferirà una de diària. "InfoK", el programa informatiu del Super3 editat per Laia Servera que s'adreça al públic més jove, tancarà cada edició amb la lectura que faran uns nens i nenes d'una cita literària. L'espai cultural "Tria33", dirigit per Esther Rodríguez, també oferirà, durant els dies del Barcelona Poesia, diverses cites en la seva programació.

Per altra banda, la "Superbiblioteca" del Super3, que té com a finalitat promoure la lectura a l'univers del Super3, també es vincula, durant tot l'any, amb la campanya. A més, les frases triades dels autors catalans es publicaran al portal de TV3 i es distribuiran per les xarxes socials.

La campanya "Llegir, una cita amb la lectura", que s'ha fet amb la col·laboració de la Institució de les Lletres Catalanes, s'anirà programant al llarg de l'any coincidint amb diferents esdeveniments literaris.

tv3.cat

Anar al contingut