Jordi Hereu afirma que a Barcelona li convé que la visita del papa sigui un èxit

L'alcalde de Barcelona ha dit que, si cal, està disposat a presentar-se a unes eleccions primàries per repetir com a candidat.

L'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, ha afirmat que la visita del papa ha de ser un èxit perquè li convé a la ciutat per a la seva projecció. En una entrevista a El matí de Catalunya Ràdio, amb Manel Fuentes, l'alcalde ha dit que l'aposta que va fer pel túnel del TGV pel costat de la Sagrada Família l'avala per demanar que la presència de Benet XVI sigui molt positiva per Barcelona: "Ha estat responsable, i en defensa de Barcelona, defensar davant de qui fos el túnel i, per això, jo ara em veig com molt legitimat a dir que ara el que convé per Barcelona és que aquesta sigui una gran visita. Una visita que sigui un èxit, que serà un èxit de tots i que, a més a més, marca un fita. La Sagrada Família no és qualsevol cosa, és un dels grans símbols de la nostra ciutat, un símbol universal".

Per l'alcalde seria irresponsable ignorar el que representa per la ciutat la presència del sant pare: "Jo represento una institució i jo assumeixo les responsabilitats institucionals. No hem d'amagar que hi haurà centenars de milers de persones que li donaran l'escalf amb el qual acompanyem molts esdeveniments".

Hereu ha reclamat comprensió i paciència pels veïns per l'enrenou que suposen actes com els de diumenge, i ha destacat els avantatges que considera que tot plegat representa per a la ciutat : "La ciutadania hauria de ser conscient del molt que ens guanyem i del molt que obtenim. Saben quants esdeveniments, quantes inversions vénen després, sempre que ubiquem Barcelona en el món?". En aquest sentit, Jordi Hereu ha dit que continuen treballant per tirar endavant la precandidatura dels Jocs Olímpics d'Hivern del 2022: "Aquí no s'aparca res. Desenvolupem un projecte a dotze anys vista que ha de ser un gran projecte de país. Anem fent passes molt evidents i molt clares".

Candidat a la reelecció

Hereu ha revelat que, si cal, està disposat a competir en unes eleccions primàries per aspirar novament a l'alcaldia. Tot i això, ha declarat: "Jo sóc alcalde i jo treballaré per Barcelona. Jo seré candidat. Em sento molt recolzat pel meu partit".

L'alcalde assenyala que, tot i les situacions complicades que ha hagut de superar, es veu amb capacitat i energia per continuar: "A mi em diuen de vegades: ‘com és que en moments de dificultats tu estàs així, animat?'. Dic: ‘és que és Barcelona la que cada dia et dóna força'."

Hereu ha defensat amb fermesa l'actuació de l'Ajuntament en casos com l'hotel del Palau i la suposada trama de corrupció al districte de Ciutat Vella: "Estem en una etapa on s'estan barrejant massa coses, i estic veient en la mateixa olla delinqüents amb gent que té una conducta irreprotxable. No tinc ganes que això es barregi".

L'alcalde ha mostrat el seu suport a Itziar González, l'expresidenta de Ciutat Vella, que va dimitir després de rebre amenaces de mort. "Hi pot haver discrepàncies legítimes sobre projectes, però res té a veure amb persones que han comès presumptament delictes i estan responent a instàncies de l'Ajuntament davant de qui han de respondre".

catradio.cat/mati
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut