Francesc Homs creu que la Generalitat ja està intervinguda per l'Estat, sobretot en matèria de finances

El diputat del PDeCAT al Congrés en declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio", amb Mònica Terrribas, ha demanat que ningú s'ha de deixar impressionar per l'amenaça d'aplicar l'article 155 de la Constitució

Francesc Homs ha destacat a  "El matí de Catalunya Ràdio" que: "No mitifiquem això del 155, perquè jo ara potser donaré un titular, però és que la Generalitat ja està intervinguda. Hem perdut tota l'autonomia financera, per exemple. No hi ha autonomia política sense autonomia financera. Polítiques concretes, d'aquestes que en diuen del dia a dia, que diuen que són a les que hauríem de prestar atenció i que abans es decidien a Catalunya, ara ja no es decideixen a Catalunya. Per exemple, els horaris comercials, la pobresa energètica, afers educatius, temes de salut i qüestions urbanístiques."  

Homs ha assegurat que no tenen eines per impedir  la celebració del referèndum i ha alertat que només ho podria espatllar una divisió interna a Catalunya. El diputat del PDeCAT ha dit que cada cop veu més unitat política.

Segons el diputat al Congrés: "És evident que no tenen eines fàctiques per impedir això. L'única cosa que pot posar en perill el referèndum som nosaltres mateixos. L'altre dia ho deia Juan José Ibarretxe de manera molt clara. Si en algun moment ens emboliquem entre nosaltres, si ens falla la unitat o si marquem més del compte, però  jo ja entenc que ens hem de marcar perquè això forma part de la condició humana. Però jo veig que la unitat cada cop s'està travant més. La resposta d'avui de Joan Josep Nuet la poso d'exemple." 

Precisament en el mateix programa, el diputat de Catalunya Sí que es Pot, al Parlament, Joan Josep Nuet, ha  alertat que l'objectiu de deixar-lo fora de la nova querella de la fiscalia és dividir l'àmplia majoria de partidaris del Dret a Decidir que hi ha al Parlament. Nuet ha parlat de mala fe i de persecució política dels independentistes.

A més, en la seva entrevista amb Mònica Terribas, Francesc Homs ha afegit que coincideix amb Carme Forcadell que la querella que es va saber ahir deixa clar que és una mesura a mida per motius ideològics i els ha qualificat de rucs.

Segons l'exconseller: "Ha de ser molt burro el que ha fet això. El que ha fet això és molt ruc. Ho va dir ahir molt bé la presidenta del Parlament, Carme Forcadell;  'moltes gràcies, fiscalia, perquè ja han escrit el que tots  ja intuíem o denunciàvem.' Es tracta del dret penal d'autor, és a dir; 'jo tinc unes regles, però amb aquell amb qui no comparteixo les idees li aplico unes altres.'"

La vista oral del judici contra Francesc Homs començarà dilluns al Tribunal Suprem a Madrid.

Si voleu sentir tota l'entrevista amb Francesc Homs, cliqueu aquí.

Si voleu sentir tota l'entrevista amb Joan Josep Nuet, cliqueu aquí.

 

catradio.cat/mati

facebook.com/elmatidecatalunyaradio

twitter.com/maticatradio

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut