Júlia Farrés i Pedro Pardo davant de Catalunya Ràdio
Júlia Farrés i Pedro Pardo davant de Catalunya Ràdio

Èxit de participació en l'acció "Tu hi toques" de Catalunya Música dins la 63a edició del concurs Maria Canals

Durant tot el dia, el grup d'emissores de Catalunya Ràdio ha fet lluir aquesta acció amb una programació completa i variada amb la música com a protagonista, amb la participació dels realitzadors de Catalunya Ràdio, Catalunya Música i iCat.cat. El piano de cua situat a la porta de l'emissora ha convocat artistes com Clara Peya o Koko-Jean Davis, del grup The Excitements, Pedro Pardo, Carles Marigó i Bikimel, entre la trentena d'intèrprets que hi han participat, a banda de músics espontanis.

Amb un notable èxit d'artistes convidats i altres d'espontanis, Catalunya Música ha celebrat la iniciativa organitzada per la 63a edició del Concurs Internacional Maria Canals, que consisteix a posar més de 80 pianos a diversos espais públics de Barcelona, Catalunya i Espanya. L'acció ha començat a les vuit del matí i ha acabat a dos quarts de vuit del vespre.

Durant tot el dia, Catalunya Música ha convidat pianistes destacats com Adrià Barazón, Núria Conangla i Àlex Castellana, Àlex Badia, Pedro Pardo, Clara Peya, Albert Martín, Jordi López, Clara Santacana, Martí Gómez, Misaki i Asami Pascual, Álvaro Torres, Ferran Navarro, Valeri Belbel, Carles Marigó, Kayla Portugal, Daniel Falces, Alba Ventura i Pol Oñate. A la jornada musical s'hi ha afegit Catalunya Ràdio i iCat.cat.

Aquest any, també hi han participat cantants i solistes de diferents disciplines, com Koko-Jean Davis, de The Excitements, que ha cantat temes d'Ella Fitzgerald amb Àlex Badia al piano. Júlia Farrés, soprano, ha interpretat amb el músic Pedro Pardo la peça de Gabriel Fauré "Pie Jesu". També hi ha col·laborat el trio format per Pol Risvanoglu al violí, Emma Zarzuela com a violoncel i Clara Satancana al piano. A més, durant la seva actuació, Bikimel ha presentat la gira que farà al cicle "Born de cançons".

"El matí de Catalunya Ràdio" ha comptat amb l'actuació de Clara Peya, pianista i compositora , que ha basat la seva interpretació en les "Oceànides". Segons la pianista: "en la mitologia són les filles d'Oceà i Tetis, i tenen noms de mar i de rius, i vaig pensar que m'agradava la idea, era molt maca, la porto al meu terreny i la faig actual. Aleshores, he fet un homenatge a  les dones de la meva vida, a les dones apoderades, a les dones que fan el que volen, que són com volen ser i no el que diuen que hem de ser les dones". Més tard, la realitzadora del programa "Popap", Mariola Dinarès, ha interpretat amb notable destresa la cançó "City of Stars", que ha après amb un tutorial de YouTube en els últims deu dies, sota la supervisió del pianista Oriol López Calle.

A la tarda, el programa "Estat de Gràcia", amb Roger de Gracia, ha fet un concurs entre els oients que han hagut d'endevinar quin membre de l'equip sap tocar el piano. Es tracta de Carme Lluveras, la tertuliana i entrenadora de bàsquet, que ha estudiat tota la carrera de piano amb el solfeig corresponent i ha interpretat peces com la "Romança sense paraules" de Mendelssohn i la sonata número 14 de Beethoven. A més, fins a dos quarts de vuit, Catalunya Música ha continuat connectant amb les actuacions d'alumnes del Conservatori del Liceu, el Taller de Músics i l'ESMUC, a través dels programes "Interludi" i "Assaig general".

Per quart any consecutiu, Catalunya Música s'ha afegit a aquesta acció en un acord entre el concurs Maria Canals i la CCMA, que s'emmarca dins de les activitats de l'OFF Concurs. L'objectiu de l'associació del concurs és trencar les barreres socials, culturals i mentals que hi ha entre la majoria de la població en relació amb la música en general i el piano en particular, que en aquesta jornada es posa a l'abast de qualsevol persona, encara que no hagi tocat mai aquest instrument.

 

#TuHiToques

#CatMúsica30

catmusica.cat

facebook.com/catmusica

twitter.com/catalunyamusica

 

Anar al contingut