El nombre d'alumnes immigrants d'incorporació tardana a les escoles de Girona cau a la meitat

Segons ha pogut saber Catalunya Ràdio, entre el setembre de l'any passat i aquest gener hi ha hagut nou-cents alumnes immigrants que s'han incorporat a mig curs a les escoles de Girona, la meitat que en el mateix període de l'any passat

El nombre d'alumnes immigrants que s'han incorporat tard a les escoles de les comarques de Girona s'ha reduït a la meitat en el primer trimestre d'aquest curs respecte al mateix període de l'any passat. Malgrat aquesta davallada, el departament d'Educació mantindrà en funcionament les 163 aules d'acollida que hi ha distribuïdes per les escoles públiques i privades de les comarques de Girona.
Segons han pogut saber els Serveis Informatius de Catalunya Ràdio i Catalunya Informació, la davallada en l'arribada de nous immigrants i en les reagrupacions familiars ha fet que entre el setembre de l'any passat i el mes de gener d'aquest any a les escoles gironines s'hagin incorporat 900 alumnes nous, la meitat que l'any passat en aquest mateix període. El director territorial d'Educació a Girona, Andreu Otero, considera que aquesta situació respon a la crisi econòmica. Segons explica, "es produeixen situacions diferents: que marxa tota la família, que marxa la mainada i la dona i el pare es queda aquí (...) i que vénen menys immigrants". Aquests factors, sumats, expliquen la diferència amb el curs passat, opina Otero.
Aquesta dada canvia la tendència dels últims anys a les comarques de Girona que havia comportat l'ampliació del nombre d'aules d'acollida fins a les 163 d'aquest curs. Andreu Otero ha afegit que el nombre d'aules d'acollida es mantindrà i creu que si segueix aquesta tendència, hi podrà haver una reducció del nombre d'alumnes per aula. El director territorial d'Educació a Girona detalla que "tenim un coixí de baixa de ràtios i, per tant, la dotació serà la mateixa però amb menys ràtios". Afegeix que amb això "no vull dir que, en algun cas, allà on hi hagi dos grups amb una ràtio molt baixa, baixi tant que es faci un sol grup". Segons Otero, "el que notarem és que a P3 no serà necessari crear tants nous grups, cosa que de vegades comporta el naixement de noves escoles".
En nombre relatiu, al Ripollès, amb una caiguda del 80 per cent, és on hi ha hagut menys alumnes que s'han incorporat tard a les escoles, mentre que al Baix Empordà, amb un 40 per cent de davallada, es on hi ha hagut més nouvinguts. A l'Alt Empordà ha caigut un 46 per cent, a la Cerdanya un 43 per cent, a la Garrotxa i el Pla de l'Estany un 49 per cent i a la Selva un 54 per cent.
Anar al contingut