"El nom"
"El nom"
Una coproducció de TV3

"El nom" inaugura el Festival Zoom

"El nom", la pel·lícula de Joel Joan inaugura avui el Festival Zoom al Teatre Municipal l'Ateneu d'Igualada.

La 15a edició del Festival Internacional de Ficció Televisiva d'Igualada, també conegut com el Festival Zoom, s'inaugura avui amb  l'adaptació cinematogràfica de "El nom", de Joel Joan. El festival, que va del 21 al 26 de novembre, ha seleccionat tres coproduccions de TV3 en la secció oficial: "El nom",de Joel Joan, "Els fills del sol", dirigida per Ramon Costafreda i Kiko Ruiz Claverol i "Vida privada", de Sílvia Munt.

A més, el certamen ha guardonat "Nit i dia", la sèrie de TV3 i Mediapro creada per Lluís Arcarazo i Jordi Galceran, amb el premi a millor sèrie espanyola. L'actriu Bruna Cusí, coprotagonista d'"Estiu 1993" i "Incerta glòria", amb participació de TV3, rebrà el Premi Auguri Sita Murt, dedicat a les joves promeses de l'ofici. Així mateix, el Zoom retrà homenatge a la trajectòria del periodista Àngel Casas, que ha presentat programes com "Àngel Casas Show" i "Temps era temps", a TV3, amb el premi d'honor.

"El nom" és una adaptació de l'obra de teatre francesa "Le prénom", de Matthieu Delaporte i Alexandre de la Patellière. L'obra és una comèdia àcida sobre les relacions humanes que comença com un retrobament familiar, un sopar amical que de cop es transforma en una batalla campal. És una coproducció de TV3 i Focus Audiovisual, en associació amb Chapter 2 i la producció associada de Distinto Films. Dimarts, a les 20.30, al Teatre Municipal l'Ateneu d'Igualada.

Sinopsi: Vicenç, interpretat per Joel Joan, als seus quaranta anys, està a punt de ser pare per primera vegada. La seva germana i el seu cunyat el conviden a sopar a casa, on es retroba amb un bon amic de la infantesa, Claudi. Durant la vetllada, li fan unes preguntes, amb un toc d'humor, sobre la seva paternitat i el que això comporta. Però quan li pregunten sobre el nom del nadó, la resposta que els dona els deixarà bocabadats. . L'obra és una comèdia àcida sobre les relacions humanes que comença com un retrobament familiar, un sopar amical que de cop es transforma en una batalla campal.

"Els fills del sol" és una tv movie inspirada en la vida del jove científic català Ferran Calvet, que narra els orígens dels laboratoris farmacèutics gallecs Zeltia. Dirigida per Ramon Costafreda i Kiko Ruiz Claverol, el llargmetratge comença als anys 30, quan Ferran Calvet (Pablo Derqui) ja és catedràtic a la Universitat de Santiago de Compostela. És una pel·lícula coproduïda per TV3 i TVG, produïda per Portacabo i Diagonal TV, amb la col·laboració de l'AGADIC i el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. Dijous, a les 22.00, al Cine Ateneu.

Sinopsi:  Durant els anys de la República, la Universitat de Santiago de Compostel·la viu una època daurada de modernitat i connexió internacional, en què es duen a terme projectes d'investigació d'alt nivell. La universitat està en plena ebullició social. Ferran Calvet i Parga Pondal són dos dels principals firmants del manifest de la USC a favor de l'estatut d'autonomia, però quan esclata la Guerra Civil ha de marxar d'Espanya amb la seva família per por de la repressió política. Al cap d'uns anys, Calvet torna a Galícia, però el règim franquista l'aparta de la docència. És, llavors, quan comença a treballar als Laboratoris Zeltia, on podrà aplicar tots els seus coneixements.

"Vida privada" és la minisèrie de Sílvia Munt, una adaptació de la novel·la de Josep Maria de Sagarra "Vida privada". Pablo Derqui, Francesc Garrido i Aida Folch protagonitzen aquesta minisèrie, crònica d'un naufragi social situat en un moment crític i de transició en la història de Catalunya. És una coproducció de TV3 i Oberon Cinematogràfica, amb la producció associada d'ImpulsaFilm i amb la col·laboració del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. Dissabte 25, a les 16.30. al Cinema Ateneu d'Igualada.

Sinopsi: Enmig dels profunds canvis socials i polítics esdevinguts a Barcelona entre el final de la dictadura de Primo de Rivera i la Segona República, es produeix el declivi total d'una família aristòcrata barcelonina. El primogènit de la família, Frederic Lloberola, interpretat per Francesc Garrido, cau en decadència, mentre el seu germà petit, Guillem, interpretat per Pablo Derqui, lluita per tornar a la cúspide de la societat a qualsevol preu i sense cap tipus d'escrúpol. 

Anar al contingut