Descartes, a "Merlí"

Dilluns, a partir de les 22.40, arriba el novè capítol de la segona temporada de "Merlí", la sèrie revelació de TV3, produïda per Veranda TV, amb idea i guió d'Héctor Lozano i direcció d'Eduard Cortés. Protagonitzada per Francesc Orella, gira al voltant d'un professor de Filosofia i la relació amb els seus alumnes de Batxillerat.

Cinc alumnes són castigats a l'aula tota la tarda, però el Merlí (Francesc Orella) els pren els mòbils i els posa deures. La Coralina (Pepa López) dirigeix el claustre de professors, i vol saber quin problema té el Millán (Ferran Rañé).

René Descartes, pare de la filosofia moderna, arriba a l'aula dels Peripatètics. Filòsof racionalista francès del segle XVII, la seva obra produeix un canvi en la pregunta sobre la qual s'articula la filosofia. Es passa d'una filosofia de l'essència, que havia estat la grega i la medieval, a una teoria del coneixement humà. Seva és la frase "penso, per tant existeixo".

Més d'un milió de reproduccions de vídeo a la carta

"Merlí" ha superat aquest mes d'octubre el milió de reproduccions mensuals de vídeo a la carta. Fins ara, només "La Riera" havia assolit aquestes xifres. Els 4 vídeos més vistos del mes són capítols de "Merlí" i els 5 programes més comentats a Twitter durant l'emissió també corresponen als capítols d'aquesta sèrie.

Com a dada curiosa, el creixement del consum de "Merlí" en directe ve donat sobretot per l'increment d'usuaris de fora de Catalunya que segueixen la sèrie. El creixement es produeix a tot arreu (també a Catalunya), però els usuaris de Catalunya són ara un percentatge menor. A la primera temporada suposaven un 75,4% i a la segona un 70,1%. A Merlí Bergeron el segueixen des de les Illes Balears, Madrid, València, Castelló, Alacant i, fins i tot, Ile-De-France.

tv3.cat/merli

facebook.com/MerliTV3

twitter.com/MerliTV3

#MerliTV3

Anar al contingut