L'ANC, Òmnium i l'AMI demanen recuperar l'esperit d'unitat del 9-N per donar suport al full de ruta del president Mas

L'ANC, Òmnium i l'AMI demanen recuperar l'esperit d'unitat del 9-N per donar suport al full de ruta del president Mas. En una entrevista a "El matí de Catalunya Ràdio", amb Mònica Terribas, Josep Maria Vila d'Abadal anima Carme Forcadell i Muriel Casals a encapçalar la llista de país

En una entrevista a "El matí de Catalunya Ràdio", amb Mònica Terribas, els impulsors de les mobilitzacions independentistes, l'Assemblea, Òmnium i els Municipis per la Independència, demanen recuperar l'esperit del 9-N per donar suport al full de ruta del president Mas.

Per això, la presidenta d'Òmnium Cultural, Muriel Casals, demana generositat als partits dient que "els partits polítics facin, en certa manera, un pas enrere com a partits, però justament per preservar el paper dels partits, perquè la política en democràcia necessita dels partits polítics".

Carme Forcadell, de l'Assemblea Nacional Catalana, demana als partits sobiranistes que ja s'han desmarcat de la proposta del president, la CUP i ICV que posin al davant els interessos de país. Forcadell ha destacat que "una llista sense els partits, jo crec que estaria coixa. Jo crec que els partits han de reflexionar i han de mirar de veure de quina manera es poden lligar als interessos dels país i que van per sobre de tot, però els partits també han de tenir la seva presència".  

I des de l'Associació de Municipis per la Independència, el seu màxim representant, l'alcalde de Vic, Josep Maria Vila d'Abadal, anima Forcadell i Casals a encapçalar la llista unitària. Vidal d'Abadal ha assegurat que "aquest és l'esperit que necessitem, de poble, d'anar tots junts i de ningú pel davant dels altres. Jo el que demano a la Muriel i a la Carme que diguin i que facin pressió, i que si fa falta que encapçalin una llista de la societat civil, elles dues, que són capaces i que saben el que vol el nostre país i, si no és possible, per ajudar la independència de Catalunya".

Les tres associacions tenen previst assemblees per estudiar i valorar el full de ruta del president.

Si voleu escoltar l'entrevista sencera amb Forcadell, Casals i Vila d'Abadal, podeu anar aquí.

 

ÀUDIOS RELACIONATS
DOCUMENTS RELACIONATS
Anar al contingut