9-N: programació especial de Catalunya Ràdio i TV3

TV3 i Catalunya Ràdio faran una àmplia cobertura informativa de la jornada del 9-N de les 8 del matí a les 12 de la nit, que inclourà connexions per tota la geografia catalana, amb la delegació de Madrid i amb diverses capitals europees.

A partir de les set de la tarda, Mònica Terribas a Catalunya Ràdio, i Toni Cruanyes i Núria Solé a TV3, seran els encarregats de conduir la programació fins a les dotze de la nit.

Catalunya Ràdio i Catalunya Informació
 
La cobertura informativa de la jornada a Catalunya Ràdio i Catalunya Informació començarà a les 8.00 del matí i s'allargarà fins la mitjanit. A partir de les 8.00, en antena conjunta, Catalunya Ràdio i Catalunya Informació oferiran  "L'informatiu" d'"El Suplement", fins a les 8.30. A partir d'aquí, Catalunya Ràdio seguirà l'actualitat a través d'"El Suplement" amb Sílvia Cóppulo, que allargarà la seva emissió fins a les 14.00, per tal  d'incloure la compareixença des del Centre de Dades. Mentrestant, durant el matí, Catalunya Informació seguirà amb les rodes informatives que dedicaran els seus primers quinze minuts específicament al desenvolupament de la jornada, compatibilitzant-ho amb la transmissió del Mundial de Moto GP, a partir de les 11.00.
 
A les 14.00, Catalunya Ràdio emetrà l'informatiu "Catalunya Migdia" (a Catalunya Informació s'oferirà el Mundial de Moto GP, de 13.30 a 15.00), i a partir de les 15.00, hi haurà una edició de "L'Oracle", amb Xavier Graset, que comptarà amb la participació del filòsof  Xavier Antic i els periodistes Toni Aira, Núria Ribó i Dolors Genovès. A continuació, a les 16.00, Graset serà l'encarregat de conduir els flaixos informatius que s'emetran dins el "Tot gira", fins a les 19.00, hora en què prendrà el relleu Mònica Terribas amb el programa "El 9-N a Catalunya Ràdio i Catalunya Informació", fins les 00.00, en emissió conjunta per les dues emissores.
 
"El 9-N a Catalunya Ràdio i Catalunya Informació", a més de fer un repàs de la jornada, connectar amb els punts d'interès i el centre de recompte, tindrà dues taules rodones amb especialistes per comentar, ampliar i analitzar els esdeveniments. En la primera, des de les 19.00 fins a les 21.00, hi intervindran Enric Vila, historiador; Carme Colomina, cap d'Internacional del diari "Ara", Manuel Milián Mestre, consultor d'empreses, Germà Bel, catedràtic d'Economia Aplicada de la UB, i Vicenç Villatoro, escriptor i periodista.
 
La segona d'aquestes taules, de les 21.00 a les 00.00, la formaran Magda Oranich, advocada, Joan Manuel Tresserras catedràtic de Comunicació de la UAB; Julià de Jòdar, escriptor; Raül Romeva, doctor en Relacions Internacionals de la UAB, i Carme Valls, exdiputada al Parlament.
 
Catalunya Ràdio i Catalunya Informació, durant tota la jornada, estaran presents en totes les comarques catalanes gràcies a les connexions amb la seva xarxa de corresponsals i delegacions i també a Madrid, les principals capitals europees i altres capitals com Washington.
  
TV3 i 3/24
 
TV3 i el canal 3/24 faran una programació especial dedicada a aquesta jornada. A partir de les 8 i fins les 11, en emissió conjunta, hi haurà connexions per explicar com arrenca el dia als punts de participació, la constitució de les meses, l'inici de les votacions i la primera compareixença de des del Centre de Dades (prevista a les 10).
 
El canal 3/24 anirà informant puntualment al llarg de tot el dia del que estigui passant al país, amb directes repartits per tota la geografia catalana. A les 11.10, a "L'entrevista del diumenge", Ramon Pellicer conversarà amb el president del Pacte Nacional pel Dret a Decidir, Joan Rigol. I a les 14.00 s'oferirà en directe la compareixença des del Centre de Dades.
 
A les 13.15, Ramon Pellicer farà un avanç informatiu per TV3 per explicar tot el que hagi passat fins a aquella hora.
 
A les 19.00, en emissió conjunta per TV3 i el 3/24, començarà l'"Especial 9-N" presentat per Toni Cruanyes i Núria Solé, i dirigit per Christian Trepat. El programa tindrà dues parts. A partir de 19.00 i fins les 21.00, sota el títol "Especial 9-N, la votació", es farà un repàs de la jornada, es connectarà amb diversos punts de votació poc abans i durant el tancament, i també amb el centre de dades. A les 22.00, després del "TN Vespre", s'emetrà la segona part, "Especial 9-N, l'anàlisi", que tindrà convidats al plató i inclourà les reaccions polítiques que hi pugui haver.
 
Durant el dia hi haurà connexions en directe amb diferents barris de Barcelona, amb altres poblacions catalanes com Cervera, Reus, Ripoll, Montblanc, Igualada, Valls, Mollerussa, Martorell, Figueres, Vic, Les Borges Blanques, Sabadell, Banyoles, Mataró, Móra d'Ebre, Berga, el Vendrell, Badalona, Gandesa, Tortosa, Vielha, Manresa, Lleida, Tarragona i Girona, i amb Madrid, Brussel·les, Berlín i París.
 
"El mapa del 9-N" al 324.cat
 
El 9 de novembre, el 324.cat vol arribar arreu del territori amb la col·laboració de la seva audiència proposant-li que sigui més protagonista que mai. Així, els usuaris del 324.cat podran participar explicant com s'està vivint el 9-N al seu poble o ciutat; quin és l'ambient i quines les sensacions que han tingut; si han votat o no i quines han estat les seves motivacions. Els usuaris també podran enviar les seves fotografies amb els corresponents tuits geolocalitzats a #9NTV3 o #9NCatRàdio. D'aquesta manera, amb la col·laboració dels usuaris, es construirà  "El mapa del 9-N" que, juntament amb els seus comentaris, formaran part de l'especial informatiu de TV3.
 
Els usuaris del 324.cat podran enviar els seus vídeos del 9-N, que es publicaran al 324.cat i també sortiran a l'especial informatiu de TV3.
 
I el 324.cat seguirà fent la seva missió informativa i de servei, informant en directe des del Centre de Dades habilitat per la premsa i minut a minut a totes les plataformes.
 
tv3.cat
324.cat
catradio.cat

 
Sant Joan Despí, 7 de novembre del 2014