Obama assegura que "no tolerarà més irresponsabilitat". (Foto: Reuters)
Obama assegura que "no tolerarà més irresponsabilitat". (Foto: Reuters)
Washington

Obama promet acabar amb la permissivitat entre petrolieres i reguladores

El president dels Estats Units, Barack Obama ha promès acabar amb les facilitats que existien entre les empreses petrolieres i els organismes oficials encarregats de supervisar-les. El president dels Estats Units endurirà les condicions que permeten que les empreses perforin a la costa del país. Ha qualificat el seu comportament de "frustrat", després del vessament de la petroliera BP al Golf de Mèxic en l'accident del 20 d'abril.

Actualitzat
Tal com ha anunciat Obama, a partir d'ara la concessió de permisos serà més estricte i les condicions de seguretat passaran controls més independents. L'accident que ha produït el vessament al Golf de Mèxic ha posat de manifest els riscos d'un sistema excessivament permissiu.

Es tranca, d'aquesta manera l'amable relació mantinguda durant més d'una dècada entre les companyies petrolieres i l'agència federa que autoritza les seves perforacions.

La part de l'agència que permet la perforació de petroli i de gas i recapta els "royalties" serà separada de la part de l'agència encarregada d'inspeccionar la seguretat de pous i plataformes i fer complir la llei. Són les mesures anunciades pel president Obama per evitar conflictes d'interessos.

La premsa nord-americana ja ha publicat que l'organisme regulador no va sol·licitar a dotzenes de petrolieres, entre elles la responsable de l'accident, BP, les informes de risc mediambiental necessaris.

Obama ha declarat que no permetrà "més irresponsabilitat" per part de les empreses i les reguladores de les perforacions. També ha reconegut que "el govern assumeix part de la culpa del desastre".

Anar al contingut