Londres

El Bulli perd la condició de millor restaurant del món

El Bulli de Ferran Adrià ha perdut el primer lloc a la llista Pellegrino, el rànquing dels 50 millors restaurants del món que s'ha presentat a Londres. Era una cosa sabuda dins del món gastronòmic, que s'ha confirmat aquest dilluns. Després de mantenir el primer lloc durant 4 anys consecutius, el patró d'El Bulli passa ara a la segona posició. El millor és ara el restaurant Noma de Copenhaguen, el cuiner del qual ‒el danès René Redzepi‒ va treballar un any, precisament, a El Bulli. Entre els deu primers continuen resistint el Celler de Can Roca, que se situa ara en el quart lloc, i els bascos Mugaritz, cinquè, i Arzak, que baixa fins a la novena posició.

Actualitzat
El rànquing dels 50 millors del 2010 té el Noma al capdavant i El Bulli en segon lloc. Aquesta pèrdua del tron, confirmada després que Ferran Adrià ja va anunciar que tancarà el restaurant per reconvertir-lo en un espai d'investigació gastronòmica, no treu que el xef de l'Hospitalet hagi fet escola. "Estic content ja que me'n vaig de la llista dels 50 millors deixant set o vuit cuiners 'bullinians' al top 10", ha afirma Adrià segons el lloc web 7 Caníbales.

A la llista també hi ha el restaurant de Martín Berasategui, que és 33è, i els de Bittor Arguinzoniz, Pedro Subijana, Carme Ruscalleda, Quique Dacosta i Santi Santamaria, que se situen entre els llocs 51 i 100.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut