Barcelona

L'elit culinària catalana ensenyarà la cuina d'avantguarda a Harvard

Sis cuiners catalans impartiran a partir del 7 de setembre un curs de cuina d'avantguarda a la Universitat de Harvard. L'elit gastronòmica del país, juntament amb l'asturià José Ramón Andrés i cinc xefs nord-americans, seran els ponents del Curs de Ciència i Cuina, en què s'explicaran conceptes com l'esferificació, les oxidacions o la cuina buit. Ferran Adrià, Carme Ruscalleda i Joan Roca són alguns dels mestres que tindrà i serà organitzat per Harvard i la Fundació Alícia, el centre de recerca que impulsen la Generalitat i Caixa Manresa i que compta amb un consell assessor del qual formen part el mateix Adrià i el cardiòleg Valentí Fuster.

Actualitzat
Els cuiners catalans que participaran en aquest projecte són Ferran Adrià (El Bulli), Nando Jubany (Can Jubany), Joan Roca (El Celler de Can Roca), Enric Rovira (Xocolates Enric Rovira), Carme Ruscalleda (Sant Pau) i Carles Tejedor (Via Veneto), que treballaran al costat de José Ramon Andrés (Jaleo) i de cinc cuines nord-americans.

El curs constarà de dues parts. Els dilluns es farà un curs general gratuït on hi haurà una explicació científica, una demostració culinària i s'acabarà amb una discussió de com unir ciència i cuina. Aquesta part del curs serà accessible per internet a tothom que ho desitgi. En segon lloc, hi haurà un curs destinat només als estudiants universitaris de Harvard.

El conseller d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural, Joaquim Llena, no ha dubtat a qualificar aquest dilluns de "dia històric per a la cuina catalana", per la presentació de l'acord, en el marc del Saló Alimentària i amb la participació de la Fundació Alícia.

El Departament ha destacat l'acostament de la cuina catalana a l'Institut Culinari d'Amèrica, l'autoritat culinària de referència dels Estats Units, font de consulta i generadora de tendències. Així ho demostra el fet que cada mes reben més de 2 milions de visites al seu espai web, per a consultes gastronòmiques de professionals amb poder de decisió.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut