Manresa

Els treballadors de Pirelli accepten un ERO que acomiadarà 257 empleats

Després de tres dies de votacions, els treballadors de Pirelli avui han donat el seu sí majoritari a l'expedient de regulació anunciat per l'empresa l'estiu passat. Un 70% dels treballadors ha estat a favor del preacord entre el comitè i l'empresa, segons el qual 257 treballadors se n'aniran al carrer amb una indemnització de 55 dies de sou per any treballat.

Actualitzat
Segons fonts sindicals, les votacions per decidir si s'acceptava el preacord s'han dut a terme durant els últims tres dies i hi han participat 753 treballadors dels 953 de la plantilla. Un total de 543 treballadors han votat "sí" al preacord, 176 hi han votat que "no", 27 hi han votat en blanc i 7 dels vots han estat considerat nuls.

A partir d'ara i fins al 31 de desembre comença un període de voluntarietat per als treballadors de Pirelli que vulguin abandonar aquesta planta de Manresa. Els empleats que vulguin deixar l'empresa voluntàriament i els prejubilats, que seran a partir dels 57 anys, es restaran dels 257 treballadors que es veuran afectats per l'ERO.

La direcció de Pirelli també ha accedit a recol·locar el màxim de personal en empreses externes i a compensar la situació desfavorable dels empleats més recents de l'empresa, que durant molt temps han cobrat un sou un 20% inferior al de la resta de treballadors.
Anar al contingut