Madrid

Chacón passa revista a les tropes en la seva presa de possessió com a nova ministra de Defensa

El dia que han pres possessió del càrrec els ministres del nou govern de José Luis Rodríguez Zapatero, una de les grans protagonistes de la jornada ha estat la nova titular de Defensa, Carme Chacón. La catalana s'ha estrenat com a ministra passant revista a les tropes davant de bona part del govern espanyol i de la cúpula militar, encapçalada pel cap de l'Estat Major de la Defensa, Félix Sanz Roldán. D'aquesta manera, s'ha convertit en la primera dona que assumeix el control polític de l'exèrcit. En el seu primer discurs com a titular de Defensa, Chacón s'ha compromès a fomentar la incorporació i la promoció de les dones en les forces armades.

Actualitzat

Carme Chacón s'ha convertit en la primera dona a Espanya que passa revista a les tropes al capdavant de les forces armades, durant l'acte de presa de possessió del seu càrrec. Acompanyada pel seu antecessor, José Antonio Alonso, ara nou portaveu del grup socialista al Congrés, la nova titular de Defensa ha rebut l'honoris d'ordenança i ha passat revista a una companyia formada pels tres exèrcits per a l'ocasió.

En el seu primer discurs com a ministra, Carme Chacón ha destacat que el fet que una dona assumeixi la responsabilitat de dirigir el Ministeri de Defensa és una prova d'integració i identificació entre la societat espanyola i les forces armades. En aquest sentit, la ministra, que ha acabat el seu discurs proclamant "Visca Espanya" i "visca el rei", ha subratllat el seu compromís de fomentar la incorporació i la promoció de les dones en les forces armades.

Chacón ha assumit la cartera de Defensa en una cerimònia en què també hi ha anat la vicepresidenta primera, María Teresa Fernández de la Vega, els ministres Alfredo Pérez Rubalcaba, Celestino Corbacho i Miguel Angel Moratinos, així com el president del Congrés i exministre de Defensa, José Bono. Del bàndol militar, han assistit a l'acte el cap d'Estat Major de l'exèrcit (FORC), el general Carlos Villar; el cap d'Estat Major de l'Aire (JEMA), Francisco José García de la Vega; i l'almirall en cap d'Estat Major de l'Armada (AJEMA), Sebastián Zaragoza.

El nou govern de José Luis Rodríguez Zapatero ja s'ha posat a treballar. Els 17 ministres han promès el càrrec davant del rei Joan Carles i les màximes institucions de l'Estat, i han assumit les seves carteres als respectius ministeris.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut