Washington

Solbes anuncia una injecció de 10.000 milions d'euros per frenar la desacceleració

El canvi de legislatura no ha aturat el ritme de treball del vicepresident segon i ministre d'Economia en funcions. Pedro Solbes ha anunciat que el pla de mesures que preveu aprovar el Consell de Ministres divendres que ve suposarà una injecció de 10.000 milions d'euros a l'economia espanyola. L'objectiu que es busca és atenuar la seva desacceleració. En el pla s'inclou la rebaixa tributària de 400 euros per als contribuents, que es farà efectiva en la nòmina que rebran el mes de juliol, segons fonts del Ministeri. Aleshores, els contribuents rebran de cop 200 euros, corresponents als sis primers mesos de l'any.

Actualitzat

Solbes ha fet aquest anunci en la clausura de la reunió de primavera del Fons Monetari Internacional i del Banc Mundial que s'ha celebrat a Washington. El ministre ha aprofitat per criticar l'excés de pessimisme que, segons el seu parer, té l'FMI sobre l'economia espanyola. L'organisme ha rebaixat recentment en nou dècimes la seva previsió de creixement per a Espanya per al 2008, que queda situada en l'1,8% i cauria fins a l'1,7% al 2009.

Aquestes dades se situen molt per sota de les xifres oficials difoses el desembre, que apunten a un increment del PIB del 3,1% per aquest any i el 3% per al 2009. "No estem d'acord en què la desacceleració serà tan tremenda com el Fons la planteja", ha dit Solbes, que ha afegit que encara és prematur vaticinar què passarà aquest any. Segons el titular d'Economia, les xifres podrien acabar situant-se "en línia" o ser "una mica millors" que el 2,4% que avança el Banc d'Espanya.

Solbes també ha restat validesa a l'opinió de l'FMI que la fi del "boom" immobiliari ha augmentat la vulnerabilitat del sistema financer espanyol. "Jo crec que no", ha dit, per afegir que "res afectarà la solvència i solidesa de les institucions espanyoles". Això sí, ha assegurat que el govern espanyol no intervindrà per mantenir el preu de l'habitatge.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut