El jutge Castro sortint dels jutjats de Palma en una imatge d'arxiu. (Foto: EFE)
El jutge Castro sortint dels jutjats de Palma en una imatge d'arxiu. (Foto: EFE)
Palma

El jutge obre diligències per la publicació d'un vídeo sobre la declaració de la infanta

El jutge José Castro defineix com a inqualificable la gravació il·legal que ha fet pública el diari "El Mundo" sobre la declaració de la infanta Cristina d'aquest dissabte. Mentrestant, el jutge degà de Palma, Francisco Martínez Espinosa, confirma que s'han obert diligències per saber qui va fer la gravació a l'interior de la sala de vistes.

RedaccióActualitzat

El jutge degà de Palma, Francisco Martínez Espinosa, ha confirmat que s'han obert diligències per esbrinar qui va fer la gravació de la declaració de la infanta Cristina a l'interior de la sala de vistes dels jutjats de la capital balear. El jutge s'ha mostrat "indignat" per la gravació del vídeo, que avui publica el diari "El Mundo".

Martínez Espinosa lamenta "l'errada de seguretat" d'aquest dissabte durant la compareixença de la filla del rei, imputada sobre el "cas Nóos". Segons el jutge, el dispositiu utilitzat per gravar "o no va passar l'arc de seguretat o era de molt petites dimensions". El jutge ha explicat que hi havia dos agents de la policia dins de la sala "per vigilar si algú podia estar filmant".

A la seva arribada als jutjats, el jutge instructor del cas, José Castro, ha dit que la gravació de la declaració de la Infanta és "inqualificable", i ha afegit que té "sospites" de qui ha pogut ser l'autor del vídeo. "Tinc una sospita, però no la puc revelar", ha apuntat Castro.

Entre la quarantena de persones que dissabte eren a la sala hi havia advocats, fiscals, representants de l'acusació i funcionaris. Les conseqüències per a l'autor del vídeo poden ser diverses, segons experts en dret penal. Si ho ha fet un funcionari, es podria enfrontar a una multa i a fins a tres anys d'inhabilització per revelació de secrets coneguts per raó de càrrec, i desobediència d'una resolució judicial. Si es tracta d'un particular hauria de pagar una multa disciplinària.

 

 

 

Anar al contingut