El Caire

Posposen fins a l'octubre el judici contra els líders dels Germans Musulmans

La sessió ha començat sense la presència dels acusats i finalment ha estat posposat fins al 29 d'octubre. Qui sí que compareix davant la justícia és l'expresident egipci, Hosni Mubarack, en una nova sessió del judici per la mort de manifestants durant la revolució.

RedaccióActualitzat
Egipte haurà d'esperar fins al 29 d'octubre per jutjar els líders dels Germans Musulmans. El judici havia de començar aquest diumenge, però finalment s'ha posposat.

La primera sessió s'ha celebrat sense la presència dels tres acusats, que no han comparegut per raons de seguretat, però sí dels seus advocats. Finalment, davant l'absència dels acusats, s'ha decidit deixar la vista per més endavant.

Els acusats són Mohamed Badie, màxim líder dels Germans Musulmans, i dos dirigents més. Se'ls jutja per haver nstigat l'assassinat de manifestants el 30 de juny passat, quan van morir nou persones al davant de la seu de l'organització al Caire, en els disturbis que van acabar amb el derrocament del president islamista Mohamed Mursi.
 
La Fiscalia General els acusa d'haver instigat els fets i d'haver pagat i subministrat armes a tres imputats més perquè, des de l'interior de la seu, disparessin contra els opositors de Mursi.

Qui sí que compareix davant la justícia és l'expresident egipci, Hosni Mubarack, en una nova sessió del judici per la mort de manifestants durant la revolució que el va fer fora del poder el 2011. Mubarack va sortir de la presó dijous passat i va ser traslladat a un hospital militar. L'exmandatari ja va ser condemnat a cadena perpètua per aquests fets, però un tribunal va anul·lar la sentència i va ordenar que es repetís el judici.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut