Wayne LaPierre ha comparegut davant la premsa a Washington
Wayne LaPierre durant la seva comareixença davant la premsa a Washington
Washington

L'Associació del Rifle demana protecció armada a les escoles dels EUA

Mentre que la conferència dels bisbes nord-americans advoca per regulacions més estrictes de les armes de foc, l'Associació Nacional del Rifle (NRA) pensa en un altre camí per augmentar la protecció de les escoles als Estats Units, després de la massacre de Newtown: combatre les armes amb més armes.

RedaccióActualitzat
Mentre que la conferència dels bisbes nord-americans advoca per regulacions més estrictes de les armes de foc, l'Associació Nacional del Rifle (NRA) pensa en un altre camí per augmentar la protecció de les escoles als Estats Units com a resposta a la massacre de Newtown, en què van morir 28 persones, entre les quals 20 nens; combatre les armes amb més armes. Així, el vicepresident de l'Associació del Rifle, Wayne LaPierre, ha sol·licitat mesures addicionals per a la protecció dels escolars i ha acusat els mitjans de demonitzar els propietaris d'armes. Ha estat en les seves primeres declaracions, després de la matança a Connecticut i durant una roda de premsa que ha estat interrumpuda dues vegades per sectors crítics amb aquesta organització.

Els nens són el grup més vulnerable de la societat, "però els deixem sense defensa, i els monstres i els depredadors del món ho saben i ho exploten. Això ha de canviar", ha dit Wayne LaPierre. El vicepresident d'aquest grup, que sempre ha exercit la seva pressió davant les cambres legislatives per impedir la prosperitat de qualsevol restricció sobre la tinença d'armes als Estats Units, ha argumentat aquest divendres que els bancs, edificis federals, el Congrés, els estadis i la resta de llocs públics tenen protecció d'agents armats. Tots menys les escoles, ha recordat LaPierre.

Després d'una de les pitjors matances escolars dels Estats Units, la sensació de seguretat que regnava a la localitat de Newtown ha anat desapareixent, alhora que es reobria el debat sobre una hipotètica modificació del dret sobre el control d'accés a les armes per part dels civils. Segons declaracions del mateix president Barack Obama, el país té "una profunda obligació" de debatre sobre el control de les armes, després de la tragèdia de Connecticut. És per això que fa només dos dies, el president nord-americà feia una crida per posar fi a l'"epidèmia" de violència amb armes de foc i encarregava a un grup de treball liderat pel vicepresident, Joe Biden, la formulació de propostes de "reformes reals" sobre el control d'armes.

Tot i que, segons una enquesta divulgada aquest dilluns, més de la meitat de nord-americans donaria suport a majors restriccions, les vendes de fusells iguals als que va fer servir l'autor de la matança de Newtown, Adam Lanza, han augmentat aquests últims dies. Un dels motius d'aquesta reacció pot ser la por per la qual s'han deixar portar molts ciutadans; por què el govern d'Obama acabi efectivament imposant restriccions a la compra i a la possessió d'armes.
Anar al contingut