Biden i Obama, aquest dimecres a la Casa Blanca. (Foto: Reuters)
Biden i Obama, aquest dimecres a la Casa Blanca. (Foto: Reuters)
Washington

Obama presentarà les pròximes setmanes un pla al Congrés amb propostes per al control d'armes

El president dels Estats Units posa com a límit el mes de gener vinent perquè una comissió liderada pel vicepresident li presenti idees de "reformes reals". Obama creu que, després de la tragèdia de Newtown, els EUA tenen "una profunda obligació" de debatre sobre el control de les armes.

RedaccióActualitzat
El president dels Estats Units, Barack Obama, ha fet una crida aquest dimecres a posar fi a l'"epidèmia" de violència amb armes de foc que afecta el país "cada dia". Per aquest motiu, ha encarregat a un grup de treball liderat pel vicepresident, Joe Biden, que formuli propostes de "reformes reals" sobre el control d'armes.

Obama ha posat el proper mes de gener com a límit per rebre aquestes propostes, que ell transmetrà al Congrés dels Estats Units.

Segons Obama, els Estats Units tenen "una profunda obligació" de debatre sobre el control de les armes, després de la tragèdia de Newtown, on divendres passat el jove Adam Lanza va matar 20 nens i set adults abans de suicidar-se. "Aquesta vegada, les paraules han de portar a l'acció", ha dit Obama sobre la massacre a l'escola Sandy Hook, que ha commocionat el país i ha reobert el debat sobre el control d'armes.

El president nord-americà ha subratllat que la "majoria" dels ciutadans dels EUA dóna suport a prohibir la possessió d'armes d'assalt i de carregadors d'alta capacitat, a més d'implantar més controls sobre els antecedents dels compradors d'armes.

La Constitució dels Estats Units protegeix a la segona esmena el dret dels ciutadans a posseir armes. Obama ha indicat que creu en la segona esmena i ha destacat que "la majoria dels propietaris" del país són "responsables".

La Casa Blanca vol afrontar no només la legislació sobre la possessió d'armes, sinó també l'atenció a persones amb problemes mentals i també "examinar curosament una cultura que glorifica les armes i la violència", en paraules d'Obama.

Anar al contingut