Caracas

Hugo Chávez guanya les eleccions presidencials a Veneçuela amb poc més del 54% dels vots

Un 54,42% dels vots, aquest és el resultat més ajustat dels que han donat la victòria al comandant. L'alta participació, superior al 80%, ha marcat una jornada electoral que atorga a l'actual president un nou mandat fins l'any 2019.

RedaccióActualitzat
Hugo Chávez serà el president de Veneçuela fins l'any 2019. Aquesta matinada s'ha confirmat la seva quarta victòria en les eleccions presidencials, les més ajustades des que va aconseguir el poder, aviat farà catorze anys. Ha obtingut el 54,42% dels vots, davant del 44,97% del seu principal rival, el liberal Henrique Capriles.

La polarització de l'electorat sembla reflectir el malestar amb la revolució chavista d'una bona part de la població veneçolana, descontenta per la manca de solució als grans problemes del país, com la violència.

En les primeres reaccions després de saber-se els resultats, Hugo Chávez ha agraït a l'electorat veneçolà el suport que li ha tornat a donar i ha fet una referència a Bolívar en un tuit:


Més tard, ja des del Balcón del Pueblo del Palau de Miraflores, Chávez ha dit que ha estat un dia "memorable" i ha demanat a Déu que li doni "salut". El president veneçolà ha convidat l'oposició "al diàleg, el debat i el treball conjunt" i l'ha felicitat per reconèixer "la veritat" sobre la seva victòria: "Felicitar la dirigència opositora perquè ha reconegut la veritat, ha reconegut la victòria del poble", ha dit Chávez.

Per la seva banda, Capriles ha reconegut la derrota i ha felicitat Chávez per la seva victòria a les urnes, però ha recordat que més de sis milions de veneçolans han votat per ell.

El dia que es compleixen 45 anys de la mort del "Che" Guevara, un dels seus ídols, Hugo Chávez ha estat reelegit per tercera vegada. Ara caldrà veure com afronta el nou mandat el president veneçolà, que des del 2010 lluita contra un càncer del qual encara s'està tractant i que l'ha obligat a passar pel quiròfan diverses vegades a Cuba.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut