Capçalera de la manifestació convocada per EH Bildu (Foto: EFE)
La manifestació ha reunit milers de persones. (Foto: EFE)
Bilbao

La manifestació d'EH Bildu contra les retallades aplega milers de persones a Bilbao

Els manifestants han portat ikurriñes i han fet la major part del recorregut en silenci, a excepció d'algun crit ocasional en contra de les retallades del govern espanyol.

AgènciesActualitzat
La manifestació convocada a Bilbao per la coalició EH Bildu -integrada per l'esquerra abertzale, Aralar, EA i Alternatiba- contra les últimes mesures d'ajust aprovades pel govern espanyol ha reunit aquest dissabte a la tarda a diversos milers de persones.

Minuts abans que la marxa comencés -estava convocada a les 17.30 hores- la candidata a lehendakari de la coalició, Laura Mintegi, ha emplaçat els governs basc i navarrès i a les diputacions provincials a actuar de forma unitària contra les retallades i a dissenyar, també de manera conjunta, "una política econòmica de país".

En declaracions als mitjans de comunicació, Mintegi ha considerat que "és absolutament imprescindible donar una resposta com a país a les agressions que estan imposant a aquest poble des del govern del PP de Madrid". "És imprescindible actuar conjuntament, donar una resposta com a poble i no quedar de braços aturats davant aquesta agressió que és absolutament impúdica, injusta i criticable des de tot punt de vista", ha insistit la candidata.

Mintegi ha pres part en la manifestació juntament amb altres dirigents de l'esquerra abertzale, com Rufi Etxeberria, Pernando Barrena i Joseba Permach, amb representants d'EA, com Peio Urizar, Rafa Larreina i Maiorga Ramírez, i també d'Aralar, com Dani Maeztu.

Els manifestants han portat ikurriñes i han fet la major part del recorregut en silenci, a excepció d'algun crit ocasional en contra de les retallades del govern espanyol.

La marxa ha recorregut els principals carrers de la capital biscaïna amb una pancarta amb el lema en euskera "No a les retallades. Sobirania econòmica" fins arribar al pont de l'Ajuntament, on Barrena i Asun Fernández de Garaialde (Aralar) han llegit un comunicat amb el que s'ha posat fi a la protesta.
Anar al contingut