Madrid

El litre de gasoil ja és més car que el de gasolina a moltes benzineres

Anar a fer benzina amb un vehicle dièsel ja surt més car que amb un de gasolina a moltes benzineres. Fonts del sector han confirmat que molts conductors ja es troben amb aquesta realitat, després que faci mesos que el gasoil es cotitzi per sobre de la benzina als mercats internacionals. Segons les últimes dades de la UE, dimecres passat la diferència entre un combustible i l'altre era de només un cèntim, a favor de la benzina (1,30 euros, davant dels 1,29 del gasoil). Ara, aquest ja hauria passat a davant. I no només això, sinó que els experts preveuen que els conductors encara s'hauran de gratar més la butxaca, perquè el gasoil a d'importar i és previsible que se n'equiparin els impostos amb la gasolina, que ara són més baixos.

Actualitzat
Les taxes que graven el dièsel són uns 10 cèntims d'euro inferiors a les de la gasolina, una situació que podria tenir els dies comptats, tenint en compte que cada vegada hi ha més adeptes a una harmonització d'impostos a la Unió Europea, que passaria també per igualar els d'aquests combustibles.

L'encariment del gasoil es nota molt en un mercat com l'espanyol, en què el parc automobilístic està "dieselitzat". Concretament, més del 80% del vehicles són dièsel. A més, el gasoil també es fa servir per a la calefacció, un altre factor que pot contribuir a fer-ne pujar la demanda i, per tant, el preu, per l'època de l'any en què estem.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut