El líder de l'antiga Batasuna compleix condemna a la presó de Logronyo
Imatge d'arxiu d'Arnaldo Otegi
Madrid

L'Audiència Nacional retira la presó preventiva a Otegi pel "cas Batasuna"

L'Audiència Nacional ha deixat en llibertat l'exportaveu de Batasuna Arnaldo Otegi amb una fiança de 50.000 euros en la causa que investiga el finançament de Batasuna a través de les herriko tabernes. La fiscalia demana per a Arnaldo Otegi una pena de 12 anys de presó per un delicte d'integració en organització terrorista. Malgrat la decisió de la secció segona de la sala penal, Otegi no sortirà de la presó perquè es manté vigent l'empresonament preventiu per la seva intervenció en l'intent de refundació de Batasuna a través del projecte conegut com a "Bateragune".

Actualitzat
La defensa de l'exportaveu de Batasuna va al·legar que el seu client feia més d'un any que estava en presó preventiva sense que encara s'hagués fixat data per la vista oral. Els magistrats Fernando García Nicolás, Ángel Hurtado i Julio de Diego han acceptat aquesta argumentació. Consideren que Otegi no pot "obstruir la investigació ja que la causa es troba conclosa". Els tres jutges reconeixen en el seu escrit que "per raons processals i de complexitat del procediment" la causa "s'està dilatant en la seva tramitació". "No ha passat desapercebut per a la sala que aquest procediment va començar l'any 2002 i es va elevar definitivament a la sala el 2009 i, per això, han decretat llibertat sota fiança de 50.000 euros per a Arnaldo Otegi.

Malgrat això, Otegi no podrà sortir de la presó. Continuarà en presó preventiva perquè es manté vigent l'empresonament preventiu per la seva intervenció en l'intent de refundació de Batasuna a través del projecte conegut com a "Bateragune".

Anar al contingut