Brandon Paul penetra a cistella davant de dos defensors (EFE)

Una Penya sense els millors pivots no treu profit del mal moment del València Basket (66-73)

El Joventut s'ha recuperat de la primera estocada visitant en el tercer quart per igualar el matx en el quart de la mà de Brandon Paul i Goran Suton, però li ha faltat calma i encert per guanyar

Daniel AlentoActualitzat

Un FIATC Joventut mol mermat de centímetres per les baixes dels seus pivots lesionats Ousmane Drame i Albert Miralles ha plantat cara al líder de la Lliga Endesa, un València Basket en el pitjor moment de la temporada després de perdre la imbatibilitat a la competició espanyola la jornada anterior davant del Laboral Kutxa i de quedar eliminat de l'Eurocup. L'ofici dels interiors valencianistes, Justin Hamilton (19 punts) i Bojan Dubljevic (14 punts, 11 rebots) ha evitat la victoria badalonina en un partit poc brillant dels visitants (66-73).

L'activitat de Sergi Vidal (3 assistències i 3 recuperacions en els primers minuts) i els punts de Goran Suton (7 dels seus 16 punts) han donat a la Penya la iniciativa en el marcador en els primers compassos del matx. Milos Rakovic ha donat aire a Nacho Llovet, que ha estat titular, però ha comés dues faltes en tan sols 34 segons. Després de moltes imprecisions en el llançament, aquest primer període s'ha tancat amb un resultat de 12 a 10.

Un triple de l'exverd-i-negre John Shurna (14 punts) ha donat els visitants el seu primer avantatge. Una cistella de 3 punts de Mallet ha tornat el liderat als badalonins. Després d'un últim atac valencianista espès que resumeix a la perfecció el joc visitant en la primera meitat, s'ha arribat al descans amb un resultat de 31 a 30. El València ha obert la segona meitat amb un parcial de 0 a 6 amb un Justin Hamilton entonat.

La resposta local ha arribat amb un triple d'Alberto Abalde, preludi d'una nova igualada. Hamilton, però seguia fent molt de mal dins la pintura. Shurna s'ha afegit amb 3 triples per donar els visitants 9 punts de marge, 40 a 49. Brandon Paul ha buscat la remuntada en solitari. A falta de 10 minuts per jugar-se la Penya perdia de 7 (48-55) amb un bàsquet al límit del visitant Fernando San Emeterio (12 punts, 5 rebots).

Brandon Paul (14 punts) ha tingut el seu moment de glòria en l'últim quart amb un gran tap a Dubljevic i un triple en el següent atac. Suton ha donat continuïtat al seu esforç amb 7 punts consecutius. Paul i Suton han fet embogir l'Olímpic mentre la diferència quedava reduïda a només 1 punt. Vidal ha tingut 2 triples per empatar el matx, però els ha fallat tots dos. Hamilton, amb una cistella i una recuperació entrant a l'últim minut, ha sentenciat.