Un Madrid mig de vacances abusa del Getafe mentre Casillas escolta l'última xiulada de la temporada (7-3)

El Getafe ha lluitat i ha sorprès els blancs en la primera part, però els secundaris han demostrat que també tenen dinamita sense la "BBC".

Nit estranya al Bernabéu. Mentre el Camp Nou celebrava el títol de Lliga i el llegat de Xavi Hernández, el Reial Madrid començava patint en una primera part boja contra el Getafe. Cristiano Ronaldo ha obert el marcador ben aviat, al minut 13, però l'equip veí s'ha plantat amb un posat de lluitador i ha aprofitat en fins a tres ocasions una certa indolència defensiva per part dels blancs.

Sergio Escudero, Diego Castro i Lacen han fet els tres gols del Getafe, remuntant dues vegades la fam golejadora de Ronaldo, que, si més no, pot apuntar-se un nou triomf personal després d'aquest partit. En mitja hora ha utilitzat el seu repertori favorit per fer un "hat trick": ha marcat de cap, de penal i de falta. És el sisè triplet del portuguès en Lliga, el vuitè en totes les competicions aquesta temporada, i acaba amb 61 gols, superant per un el seu rècord en tot un curs des que és al Reial Madrid. Això, a més de tenir assegurat el Pichichi i la Bota d'Or.

Al descans s'hi ha arribat amb un sorprenent 3 a 3, però el Getafe ja havia dit l'última paraula. La segona part ha estat la festa dels secundaris. El Madrid ha sortit amb més ànima i ha tancat el rival a la seva àrea. Chicharito, que havia provocat el penal del segon gol de Ronaldo, ha fet el 4 a 3 aprofitant el refús del pal a un rematada del mateix "7" blanc, que, més tard, ha tingut un gest de generositat permetent que James llancés una falta. El colombià ho ha fet impecablement: 5 a 3 al minut 51 i el partit s'ha dirigit cap a un final ensopit, animat només pel sisè gol, obra de Jesé, al 71, i el setè, de Marcelo, al 90.

Xiulets a Casillas

L'històric porter pot haver jugat l'últim partit al Santiago Bernabéu. En discussió de nou, l'afició li tenia ganes i s'ha acarnissat amb ell després del primer i del segon gols del Getafe. En realitat, el capità no ha pogut fer gaire cosa davant dels xuts d'Escudero i Castro, tots dos amb xuts potents i col·locats des de la frontal, i sempre lliures de marca. Casillas podria dir que la falta d'esma dels seus companys l'ha deixat venut, però del menysteniment de la graderia ja no se'n salva, per més que en els últims minuts un sector ha cantat el seu nom.

Ødegaard debuta i Pepe es lesiona

L'afició blanca, a més, se n'ha anat a casa amb una notícia dolenta i una de bona. Pepe ha marxat a la primera part visiblement adolorit en la regió posterior de la cuixa. Apunta a lesió muscular a l'isquiotibial, i el millor que pot pensar el central és que ja no es pot perdre cap partit més aquesta temporada.

D'altra banda, l'afició blanca ha pogut presenciar les primeres evolucions de Martin Ødegaard. La jove promesa noruega, arribada en el mercat d'hivern, encara juga al filial, però ja se li dóna un tracte d'autèntica estrella. Sorprenentment, Carlo Ancelotti, un altre que potser no tornarà a Chamartín, l'ha fet sortir per Cristiano. Un canvi que la il·lusió "merengue" vol interpretar com a profecia, malgrat que Ødegaard no ha pogut demostrar res en l'última mitja hora.