Motociclisme

Tots els pilots catalans confien en l'afició per treure profit del GP de Catalunya

El Gran Premi de Catalunya arriba amb núvols de tempesta, literalment. Les diverses previsions meteorològiques no es posen d'acord. Els pilots, però, prefereixen apel·lar a l'escalfor dels 100.000 aficionats que s'espera que omplin el Circuit de Barcelona-Catalunya

Oriol LlachActualitzat

El Circuit de Barcelona-Catalunya ja bull d'activitat, els dies previs a la gran cita amb l'elit del motociclisme mundial, el Gran Premi de Catalunya. Els equips de MotoGP, Moto2 i Moto3 ja són a Montmeló i, mentre mecànics i enginyers fan els darrers ajustaments abans no comencin a tronar els motors, els pilots ja es deixen veure pel pàdoc.

Marc Márquez no perd el somriure malgrat els mals resultats i creu que no hi ha més bon escenari que casa, per començar la remuntada: "Només fa tres carreres que som dins de la crisi i sembla que ja hi som des de fa dos anys, però esperem solucionar-ho ben aviat." I és que els 49 punts que el separen del líder, Jorge Lorenzo, comencen a pesar i la cursa del GP de Catalunya podria ser un punt d'inflexió per mantenir les esperances de revalidar el títol de campió del món.

Lorenzo, per la seva banda, arriba a Montmeló molt fort. Amb tres victòries consecutives al sarró (Jerez, Le Mans i Mugello) i amb una Yamaha intractable, tan bon punt els semàfors es posen verds.

El que continua treballant i cada vegada veu més a prop trobar-se al cent per cent és Dani Pedrosa, a qui sembla que alliberar-se de la pressió per lluitar pel títol, després de perdre's algunes curses com a conseqüència de l'operació a l'avantbraç, li està anant d'allò més bé. Rodar al Circuit de Barcelona-Catalunya és una injecció d'optimisme per al pilot de Castellar del Vallès: "A Montmeló pots notar l'energia dels aficionats i ho hem d'aprofitar."

Els catalans Aleix Espargaró i Maverick Viñales esperen treure profit del paquet de millores en el motor que estrenaran aquest cap de setmana.

Córrer a casa i amb l'escalfor de l'afició pot ser talismà, però cap dels pilots catalans no deixa de mirar de cua d'ull els italians. Rossi és el rei del Circuit de Barcelona-Catalunya, amb nou victòries al seu palmarès, i les temudes Ducati de Dovizioso i Iannone, cursa a cursa, es reafirmen com a seriosos rivals que cal tenir en compte.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut