The Best és el nom del títol al millor jugador que concedirà la FIFA (FIFA.com)
Futbol

The Best serà el premi al millor jugador de l'any que donarà la FIFA

L'organització internacional de futbol farà oficial al llarg de la setmana els candidats al trofeu, que es repartirà en una gala el 9 de gener a Zuric

Ramon AngladaActualitzat

Des del 2010, el Premi FIFA Pilota d'Or al millor jugador de l'any s'entregava conjuntament entre la FIFA i la revista "France Football". Però, aquest setembre, la publicació francesa va trencar l'acord amb la institució mundial de futbol i va decidir repartir el premi en solitari, tal com ho havia fet històricament. Arran d'aquesta ruptura, la FIFA també ha decidit recuperar el trofeu que entregava al futbolista més destacat. Anteriorment s'anomenava FIFA World Player, però aquest dilluns s'ha sabut que el proper 9 de gener a Zuric es farà entrega del premi The Best, trofeu als millors jugadors i entrenadors de l'any.

Aquest dimarts, la FIFA donarà a conèixer els deu finalistes al millor entrenador de futbol femení i, dimecres, els tècnics que hi optaran en futbol masculí. També durant la setmana, aquest dijous, es reveleran les deu candidates a millor jugadora i l'endemà, divendres, els 23 noms al millor futbolista de la temporada. A banda dels millors jugadors i tècnics, la FIFA també repartirà durant la gala del 9 de gener els premis Puskas, al millor gol; el Joc Net, l'Afició i l'Onze Mundial FIFA FIFPro.

L'organització internacional de futbol ha explicat que els guanyadors al trofeu The Best seran escollits en un 50% pels vots de capitans i entrenadors de les seleccions nacionals de tot el món. I l'altre 50% vindrà de la suma del resultat d'una votació pública per internet i de les preferències d'un grup de més de 200 representants de mitjans de comunicació de tot el món.

Per altra banda, el premi a l'Afició l'escolliran els mateixos aficionats, que votaran a través de la pàgina web de la FIFA pel seu moment més memorable de l'any protagonitzat per seguidors exemplars del món del futbol. Mentre que l'Onze Mundial FIFA FIFPro serà escollit pels futbolistes professionals del món, el guanyador del millor gol de l'any, Premi Puskas, serà escollit pels aficionats en una votació oberta. Per últim, el trofeu al Joc Net el decidirà un grup d'experts. Els processos de votació duraran del 4 al 22 de novembre i la llista definitiva de les tres nominacions a cada premi es farà pública el 2 de desembre.

Anar al contingut