Stan Wawrinka, alçant els braços en senyal de victòria (Reuters)
Tenis

Stan Wawrinka elimina Andy Murray i és el primer finalista de Roland Garros

El tenista suís ha eliminat Andy Murray, número 1 mundial, en un partit que s'ha resolt en 5 sets després de més de 4 hores i mitja

Stan Wawrinka ha eliminat el número 1 mundial, Andy Murray, en un maratonià partit de semifinals que s'ha resolt al cap de més de 4 hores i mitja en cinc sets 6-7 (6), 6-3, 5-7, 7-6 (3) i 6-1.

El tenista suís és d'aquesta manera el primer finalista del torneig Roland Garros i mesurarà les seves forces amb el guanyador del partit entre Rafael Nadal i l'austríac Dominic Thiem.

Wawrinka no s'ha donat en cap moment per vençut, tot i veure's per sota en el marcador en dues ocasions davant Murray. Però l'escocès no ha sabut rematar la feina, sobretot en el quart set. En la cinquena i definitiva mànega, Wawrinka ha escombrat Murray i s'ha classificat així per a la seva segona final de Roland Garros –va guanyar l'edició del 2015– i la quarta d'un Grand Slam de la seva carrera. El suís és ambiciós quan arriba a l'últim esglaó: les tres finals que ha jugat fins ara les ha guanyades.