Mundial

El Senegal aprofita dos regals de Polònia per col·locar-se colíder del grup H amb el Japó (1-2)

La selecció africana, que feia 16 anys que no disputava un mundial, ha guanyat els polonesos gràcies a dos regals del combinat de Lewandowski

Cristina BusquetsActualitzat

Les dues últimes seleccions que faltaven per debutar al grup H, Polònia i el Senegal, s'han enfrontat a l'estadi Otkrítie de Moscou. Polònia, que per rànquing partia com a la millor selecció del grup H, no ha dominat tant el partit com s'hauria pogut preveure davant d'una Senegal ordenada i que aprofitava la seva velocitat per atacar per les bandes. De fet, el conjunt africà ha protagonitzat una gran jugada als 18 minuts que ha acabat desaprofitada per Niang. En el primer temps no hi ha hagut cap ocasió clara per als dos equips i el Senegal ha trobat el gol sense gairebé esperar-s'ho. Niang s'ha endut la pilota i l'ha cedit a Gueye, que ha xutat, però Piszczek ha desviat la trajectòria enviant-la al fons de la seva porteria. Era el minut 36 i el gol ha esperonat el Senegal que fins el descans ha portat la veu cantant.

La primera ocasió amb cara i ulls de Polònia ha arribat en el minut 50 i amb un xut de falta directa de Lewandowski. El xut del davanter del Bayern ha obligat a actuar al porter N'Diaye, inèdit fins aleshores. Deu minuts després, el Senegal ha aprofitat un altre regal de Polònia per fer el segon gol. Pilota enrere de Polònia, que amb una defensa molt avançada, ha caçat Niang per marcar.

Ha estat al 69 quan Polònia ha protagonitzat la primera ocasió clara de jugada. Una passada de Grosicki cap a Milik que ha acabat fora. Però el conjunt polonès, a partir d'una falta lateral, en el minut 86 ha escurçat distàncies. Krychowiak ha rematat de cap sol al fons de la porteria senegalesa.

El Senegal s'ha afegit al Japó per donar la sorpresa en el grup H, i els dos combinats són colíders de grup.