Aleksandr Júkov, president del Comitè Olímpic Rus (Reuters)
Jocs Olímpics

Rússia aprova un equip de 387 esportistes per als Jocs de Rio tot i l'amenaça d'exclusió

Un total de 387 esportistes russos, de trenta disciplines olímpiques, han estat seleccionats per competir en terres brasileres durant la sessió del Comitè Olímpic Rus (COR).

Actualitzat

Rússia ha aprovat aquest dimecres l'equip olímpic per als Jocs de Rio de Janeiro malgrat l'amenaça d'exclusió que penja sobre aquest país per les acusacions de dopatge d'Estat descobertes pel demolidor informe McLaren.

Un total de 387 esportistes russos, de trenta disciplines olímpiques, han estat seleccionats per competir en terres brasileres durant la sessió del Comitè Olímpic Rus (COR). Entre els elegits figuren els 68 membres de l'equip d'atletisme. La presència de tots aquests esportistes a Rio depèn de la decisió que emetrà aquest dijous el Tribunal d'Arbitratge Esportiu (TAS) sobre el seu recurs contra el veto de la IAAF.

Entre ells figura la doble campiona olímpica de salt amb perxa, Ielena Issinbàieva, que espera posar fi a la seva carrera a Rio amb els seus cinquens Jocs Olímpics, als quals arriba amb la millor marca mundial de l'any, 4,90 metres.

"La delegació russa estarà composta per més de 700 persones. Hem inclòs als atletes en l'equip. Aquesta és la principal qüestió", ha dit Aleksandr Júkov, president del COR. El ministre d'Esports, Vitali Mutkó, també ha assegurat que Rússia lluitarà per la victòria en 26 disciplines.

Rússia va guanyar 79 medalles (22 ors, 25 plates i 32 bronzes) en els Jocs de Londres al 2012, encara que va baixar a la quarta posició en el medaller per darrere dels EUA, la Xina i el Regne Unit.

El Kremlin descarta un boicot als Jocs

El Kremlin ha descartat el boicot dels Jocs Olímpics de Rio de Janeiro malgrat l'amenaça d'exclusió. "No, aquesta opció no és a l'agenda", ha confirmat Dmitri Peskov, portaveu del Kremlin, a mitjans locals.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut