Motor

Rossi considera injusta la sanció que ha rebut per l'incident amb Márquez i els rivals la veuen massa benèvola

El jutges han penalitzat el líder del Mundial amb tres punts del carnet, la qual cosa l'obliga a sortir últim a València, la cursa que decidirà el títol

Actualitzat

La Direcció de Cursa del Mundial de motociclisme ha penalitzat Valentino Rossi amb tres punts de carnet -no de la classificació- per la maniobra que ha fet caure Marc Márquez en el Gran Premi de Malàisia de MotoGP. Aquesta sanció s'afegeix al punt que l'italià ja va perdre en la classificació del Gran Premi de San Marino, per conducció irresponsable davant Jorge Lorenzo, amb la qual cosa Rossi haurà de sortir des de l'últim lloc de l'engraellat a València, l'última cita de la temporada, on els dos pilots de Yamaha es jugaran el títol.

La decisió dels jutges no ha deixat ningú satisfet. D'entrada, el mateix Valentino ja ha protestat i ha dit que és una "sanció injusta". Prèviament, tan aviat com s'havia acabat la cursa, el líder del Mundial s'havia excusat i havia insinuat que la culpa de l'incident era de Márquez per haver-se-li acostat massa, fins al punt que el xoc hauria estat inevitable.

Jorge Lorenzo, que s'ha afanyat a veure les imatges de televisió tan aviat com ha baixat de la moto, no ha tingut cap mania a declarar que l'acció del seu company d'equip li semblava flagrant i que es mereixia la desqualificació de la cursa. Lorenzo ha acabat segon i ha aconseguit reduir la distància amb Rossi fins a 7 punts. Si Rossi hagués estat desqualificat, el mallorquí hauria arribat al decisiu Gran Premi de València encapçalant la classificació per 9 punts.

NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut