Actualitat blaugrana

Rijkaard convoca Ronaldinho i retreu a Edmílson rentar els draps bruts fora del vestidor

L'entrenador del Barça Frank Rijkaard ha retret a Edmílson que tragués a la llum pública els vicis d'un vestidor sota sospita, però no s'ha atrevit a negar que tingués raó en les crítiques que va fer. Ara confia que aquesta sacsejada feta des de dins serveixi perquè el grup reaccioni positivament. Ronaldinho ha arribat a temps per fer un últim entrenament i Rijkaard l'ha convocat, però no sembla decidit a fer-lo jugar d'entrada. Per cert, es veu que la culpa de la polèmica expressió "ovelles negres" d'Edmílson la té un anunci del Camp Nou.

Actualitzat

El Barça juga, a casa, contra el Recreativo de Huelva un partit de Lliga molt delicat per tot el que ha passat i per tot el que s'ha dit en els últims dies. El partit es pot convertir en una mena de referèndum de l'afició sobre determinats jugadors, sobre els tècnics, i fins i tot, també sobre els directius. Un referèndum que no es perdrà Ronaldinho, el jugador que és a l'epicentre de la polèmica. Frank Rijkaard ha decidit convocar-lo, tot i que el brasiler ha arribat avui mateix de jugar amb la seva selecció, després d'una reunió de tots plegats.

Edmílson falla en la forma, no en el missatge

La segona reunió en poques hores al vestidor. Aquest cop amb Ronaldinho, Abidal i Touré, que dijous no hi eren. S'han dit les coses a la cara i tothom ha retret a Edmílson que parli en públic per fer crítiques que s'han de fer al vestidor. Acte seguit, conversa entre Puyol, el capità, i Rijkaard, l'entrenador. I finalment, reunió, també al vestidor, amb Rijkaard i el cos tècnic per debatre la situació creada. Tothom dóna el tema per tancat. Subratllant que Edmílson ha comès l'error de fer declaracions públicament. Ningú l'ha desmentit. Ningú ha dit que Edmíson no tingui raó. Ni Rijkaard. Si algú ho pensa, que ho demostri al camp contra el Recre. Rijkaard ha fet bandera de l'autogestió com a sistema per resoldre aquestes situacions. Se sent amb el suport de la directiva i ningú li ha posat cap ultimàtum.

En l'entrenament d'aquest divendres s'ha sabut que Edmílson va dir allò de les ovelles negres perquè no trobava la metàfora correcta i es va fixar en un cartell publicitari que anunciava un bar musical de Barcelona amb aquest nom. S'ha vist Rijkaard felicitant un periodista per una corbata i aprofitant una nova frase d'Edmílson per descriure la situació. L'holandès manté la confiança en les possibilitats de la plantilla i feliç per la seva situació.

Amb tot això, Ronaldinho ha fet una sessió de recuperació suau i caldrà esperar si es recupera del cansament del viatge per ser titular contra el Recre. Les úniques baixes de Rikjaard són les de Thuram i Giovani, que es va fer un esquinç a Alcoi i tampoc arribarà a temps per al partit de Champions contra el Lió. En canvi, Ezquerro i Márquez són les novetats respecte a la convocatòria de Getafe.

Conveni amb Unesco

D'altra banda, el Barça ha firmat aquest divendres a París un acord amb Unesco. El conveni se signa a través de la Fundació del club i es basarà en la promoció dels valors en l'esport mitjançant accions educatives destinades a posar fi al racisme, la violència i el dopatge en l'esport. Laporta encapçala la comitiva.

Torna la figura del vicepresident esportiu

La directiva del Barcelona recuperarà la figura del vicepresident esportiu, segons ha confirmat el president del club, Joan Laporta, un càrrec que va desaparèixer al juny de 2005 quan Sandro Rosell va presentar la seva dimissió per desavinences amb el màxim dirigent barcelonista. Laporta, a més, també té previst anunciar dilluns que ve una sèrie de canvis de funció en el si de la junta directiva del club.

En tot cas, no està previst que s'incorporin nous directius, sinó que un membre de l'actual junta serà qui es faci càrrec de la vicepresidència esportiva. La gestió del "cas Edmílson" ha desembocat en la decisió adoptada per Laporta. El brasiler va realitzar unes declaracions a TV3 en què denunciava diferents actituds dels seus companys de vestidor i apuntava a l'existència d'"una ovella negra". Fins avui, la responsabilitat de l'àrea esportiva, per sota de Joan Laporta, requeia en Txiki Begiristain, que era el nexe d'unió entre la directiva i l'entrenador Frank Rijkaard.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut