Campazzo intenta superar la defensa d'Ayón per anotar (EFE)

Reial Madrid, València Basket i Laboral Kutxa pateixen per guanyar els seus primers partits dels play-offs

Els tres partits de la ronda de quarts dels play-offs de la Lliga Endesa d'aquest divendres han estat competits fins a l'últim segon. Han guanyat els caps de sèrie, però patint fins al final per mantenir el factor camp al seu favor.

Daniel AlentoActualitzat

El Reial Madrid, el segon de la lliga regular, ha patit d'allò més per apuntar-se el primer partit del seu duel de quarts de final de la Lliga Endesa contra l'UCAm Múrcia (107-103). De la ma d'un exmadridista, el base argentí Facundo Campazzo (25 punts, 9 assistències), els murcians han passat a manar en el marcador en el primer quart. En el segon, després d'un màxim avantatge visitant de 14 punts, Jaycee Carroll (20 punts) ha afinat el canell. La bona connexió entre el base Sergio Rodríguez (22 punts, 10 assistències) i el pivot Gustavo Ayón (15 punts, 5 rebots) ha permès culminar la remuntada blanca, tot i les cistelles de 3 punts d'un altre exjugador del Madrid, José Ángel Antelo (27 punts, 5 de 6 en triples).

Després d'arribar al descans amb empat a 49, els de Pablo Laso han obert més centrats la segona meitat, arribant a gaudir d'un primer marge de 5 punts abans que Campazzo igualés novament el partit. Sergi Llull (26 punts, 4 assistències) ha aparegut en els últims minuts del tercer quart per impulsar novament els madrilenys i tancar el període 79 a 70. El Madrid ha marxat de fins a 15 punts a l'últim quart, amb la presència interior d'Ayón i els punts i la velocitat dels seus exteriors Rodríguez, Llull i Carroll. Però primer Campazzo i després Antelo han deixat els murcians a només 1 punt a 26 segons del final.

València Basket i Laboral Kutxa també pateixen fins el final

Una cistella de Justin Hamilton a 6 segons del final ha segellat la victòria del València Basket davant de l'Unicaja de Màlaga per 79 a 75. Els malaguenys que entrena Joan Plaza han dominat per un lleuger marge el primer quart, gràcies a les seves 7 cistelles de 3 punts de 8 intentades. Després d'un segon quart ajustat, els de Pedro Martínez han aconseguit tancar el tercer amb 7 punts d'avantatge, liderats per Fernando San Emeterio (13 punts). En els últims 10 minuts, sota la batuta del base Nemanja Nedovic (22 punts), els andalusos han discutit el triomf local. En el tram final l'exverd-i-negre John Shurna (16 punts, 4 rebots) ha anotat 10 dels últims 12 punts valencianistes, i ha donat l'assistència pels altres dos, els decisius de Hamilton.

El Laboral Kutxa tampoc ho ha tingut fàcil per superar l'Herbalife Gran Canària en el primer partit de la seva sèrie (81-76). Els bascos han obert el matx més entonats, però l'aparició dels homes de la banqueta de l'equip d'Aito Garcia Reneses, liderats per l'ex del Manresa DJ Seeley (18 punts), ha donat fins a 5 punts d'avantatge als visitants. Una gran ratxa de l'elèctric base Darius Adams (24 punts) després del descans semblava propiciar l'escapada definitiva dels jugadors de Velimir Perasovic, però els canaris no s'han rendit, mantenint les seves opcions fins a l'últim minut.