Ousmane Drame, jugador del FIATC Joventut, en una imatge d'arxiu (Victor Lerena / EFE)
Ousmane Drame, jugador del FIATC Joventut, en una imatge d'arxiu (Victor Lerena / EFE)
Bàsquet

Per primera vegada aquesta temporada es podrà veure per televisió els tres equips catalans de la Lliga Endesa

Després de vuit jornades on l'únic que ha tingut assegurada la seva presència televisiva ha estat el FC Barcelona Lassa, aquesta novena jornada es podran seguir per televisió els partits dels tres equips catalans de la Lliga Endesa. El fet que ICL Manresa i FC Barcelona s'enfrontin entre ells ha ajudat a aconseguir-ho

Actualitzat

Els tres equips catalans de la Lliga Endesa jugaran els seus partits de la novena jornada diumenge. El primer a fer-ho serà el FIATC Joventut, que intentarà trencar la seva mala ratxa (ha perdut els dos últims partits davant Reial Madrid i Obradoiro) amb un triomf a casa davant un Unicaja irregular (13:00). Serà un duel entre dos rivals directes per entrar a la Copa del Rei, els locals setens de la classificació amb 5 victòries i 3 derrotes i els visitants vuitens amb un triomf menys.

Els malaguenys, dirigits per un tècnic amb passat verd-i-negre com Joan Plaza, només han guanyat un dels quatre partits que han jugat fora de casa a la Lliga espanyola i venen de perdre aquest divendres a l'Eurolliga davant el Darussafaka turc. Tot i això, físicament l'Unicaja és superior a la Penya, i més afegint l'esquinç de turmell que arrossega el pivot Ousmane Drame. La possible baixa del visitant Richard Hendrix per problemes personals i el fet que l'Unicaja no pugui comptar encara amb l'acabat de fitxat Jack Cooley compensen una mica la balança.

Derbi català al Nou Congost

ICL Manresa i FC Barcelona Lassa disputaran el derbi català de la jornada (19:00). Els blaugrana voldran retrobar-se amb el triomf després de la seva derrota d'aquest divendres a l'Eurolliga a la pista del Panathinaikos. Segons de la classificació empatats amb Reial Madrid i Laboral Kutxa amb 1 derrota, la seva intenció és seguir perseguint el líder invicte, el València Basket.

Els manresans, per la seva banda, afronten el partit pendent dels problemes físics del seu millor jugador. El pivot Dejan Musli no ha pogut completar tots els entrenaments per un problema de menisc al genoll esquerre. Jugarà, però el seu estat físic no serà òptim. El duel entre els dos jugadors més ben valorats de la Lliga, Ante Tomic i Musli, no arriba en bon moment pel de casa. Davant la bateria de jugadors interiors rivals, això serà un problema per als homes d'Ibon Navarro.

L'última vegada que els del Bages van derrotar en Lliga el Barça va ser l'any 2009, en un partit amb 4 pròrrogues que va acabar amb un marcador de 122 a 117. Xavi Pascual ja era l'entrenador dels blaugrana, però com a jugadors només repetiran els dos capitans, Roman Montañez i Joan Carles Navarro. Aquesta ocasió s'enfronten el tercer pitjor atac de la Lliga (els de casa, 72,6 punts per partit) i la millor defensa (els visitants només reben 68 punts de mitjana).

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut