Pep Segura al plató d'"El Club de la Mitjanit"
Pep Segura al plató d'"El Club de la Mitjanit"
Barça

Pep Segura, responsable del futbol formatiu professional del Barça: "L'evolució de Marlon és superpositiva"

El màxim responsable de l'estructura formativa que ha de donar jugadors al primer equip del Barça ha valorat de forma molt positiva les qualitats del central brasiler i la seva adaptació al club

Actualitzat

Pep Segura, secretari tècnic del futbol formatiu professional del FC Barcelona, ha comentat al programa d'Esport3 i Catalunya Ràdio "El Club de la Mitjanit" que "estem molt contents" després del debut de Marlon Santos amb el primer equip del club, aquest dimecres en partit de la Lliga de Campions al camp del Celtic de Glasgow. "És un jugador que ja es va agafar amb aquest perspectiva, que podia ser important tant per a l'estructura del Barça B com per la potencialitat d'anar al primer equip", ha explicat Segura.

El responsable del futbol formatiu professional ha explicat que "l'evolució del Marlon es superpositiva, des del punt de vista humà, personal i esportiu. Aquest evolució tan positiva determina que el percentatge de possibilitats que el noi es quedi amb nosaltres sigui favorable. Hem d'acabar de veure aquesta evolució. L'arribada ha sigut fantàstica. Si l'evolució continua en aquest nivell, doncs, serà fantàstic".

Segura ha valorat que "davant d'un repte, el noi va demostrar que té caràcter i personalitat per estar en aquesta situació". El central juga al Barça B cedit pel Fluminense brasiler, una cessió amb opció de compra per al FC Barcelona, que s'executarà automàticament si Marlon juga un determinat nombre de partits. Ara mateix, el club està valorant si fa valer aquesta opció.

El secretari tècnic ha detallat que "tota la construcció de les estructures inferiors ha de tenir un punt de filosofia i criteri. Quan fitxes un jugador, no el fitxes només perquè sigui bo per jugar; també ha de respondre a una sèrie de criteris que tenim molt clars: potencialment han de poder estar a l'ús i servei del primer equip en qualsevol moment". En aquest sentit, ha defensat que Luis Enrique pot convocar qualsevol de l'equip del Barça B si ho necessita.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut