Nasser al-Khelaïfi vol fitxar Ousmane Dembélé
Nasser al-Khelaïfi vol fitxar Ousmane Dembélé (Reuters)
Futbol

El president del PSG imputat per l'atribució irregular dels drets de retransmissió dels Mundials de futbol

La fiscalia francesa ordena que es faci el registre de la seu a París de la televisió Bein Sports, dirigida per Nasser al-Khelaïfi

Actualitzat

La Fiscalia Nacional Financera francesa va ordenar que avui es fes el registre de la seu a París de la televisió Bein Sports, dirigida pel president del París Saint-Germain, Nasser al-Khelaïfi, imputat per la justícia suïssa per l'atribució irregular dels drets de retransmissió dels Mundials de futbol.

La fiscalia francesa va confirmar que l'operació es va fer en coordinació amb els seus homòlegs suïssos, que aquest matí han comunicat l'obertura de diligències penals contra el president del PSG, contra l'exsecretari general de la FIFA Jérôme Valcke i contra una altra persona.

Dos magistrats de la Fiscalia Nacional Financera, assistits per investigadors de la brigada de lluita contra la corrupció, han anat als locals del canal de televisió.

El ministeri públic helvètic havia sol·licitat l'assistència de les autoritats franceses per fer el registre.

Al-Khelaïfi i Valcke estan sent investigats per corrupció, gestió deslleial, frau i estafa, juntament amb un "home de negocis actiu en l'àrea dels drets esportius", segons la fiscalia suïssa.

En el cas de Valcke, que ja està suspès per la Comissió d'Ètica de la FIFA per corrupció, la justícia suïssa sospita que va poder rebre suborns de l'home de negocis no citat per atorgar els drets televisius en diferents països dels Mundials de 2018, 2022, 2026 i 2030.

En el cas d'Al-Khelaïfi, que combina la seva tasca al capdavant del PSG amb la direcció de Bein Media Group LLC, la investigació se centra en l'atribució de la retransmissió dels Mundials del 2026 i 2030.

La fiscalia suïssa ha confirmat que s'havien sol·licitat registres a França, Espanya, Grècia i Itàlia.

Anar al contingut