Tenis

Nadal comença avui la cursa per conquerir l'únic Grand Slam que li falta: l'Open dels Estats Units

Rafa Nadal comença, aquesta nit, la cursa per conquerir l'únic Grand Slam que li falta: l'Open dels Estats Units. Absent el campió de l'any passat, Juan Martín del Potro, que continua lesionat, Murray i Federer semblen els principals obstacles per al número 1 mundial. Roger Federer ja s'ha classificat per a la segona ronda. El número 2 del món, aclamat en la seva arribada a Nova York, afronta la cita amb la motivació pels núvols després d'haver guanyat aquest any Ronald Garros i Wimbledon. El seu camí cap a aquest gran objectiu començarà davant del rus Gabashvili.

Actualitzat
Roger Federer ha començat amb bon peu el camí que el pot portar a aconseguir el sisè Open dels Estats Units en set anys. El suís ha derrotat sense cap problema l'argentí Brian Dabul  (6-1 6-4 6-2) i es postula com un dels màxims aspirants al títol.

Però no ho tindrà gens fàcil. Andy Roddick ha demostrat el dia del seu 28è aniversari que està recuperant el seu millor tenis en desfer-se amb comoditat del francès Stéphane Robert. Guanyador el 2003, el de Nebraska és la gran esperança local i vol donar la sorpresa.

El protagonista de la jornada inaugural, però, és el francès Mathieu, que ha deixar fora de combat Lleyton Hewitt. Pel que fa als participants espanyols, Albert Montañès i Juan Carlos Ferrero han aconseguit passar de ronda.

En el quadre femení, la vigent defensora del títol, Kim Clijsters, i la nord-americana Venus Williams han començat la participació de la millor manera en vèncer els seus corresponents enfrontaments, mentre que l'exnúmero 1 del món Dinara Safina ha caigut eliminada.

Tot i que no debutarà fins aquesta nit, Rafa Nadal ja fa dies que és el centre d'atenció a Flushing Meadows.
Anar al contingut