Futbol

Mediapro denuncia Sandro Rosell i el FC Barcelona per espionatge

El grup Mediapro ha comunicat que ha presentat una querella criminal contra Sandro Rosell, expresident del FC Barcelona, i FC Barcelona -entre d'altres persones i empreses- per un delicte continuat de revelació de secret empresarial i continuat contra la intimitat de Jaume Roures i un delicte continuat de furt agreujat.

Actualitzat

El grup Mediapro ha presentat una querella criminal contra Sandro Rosell, expresident del FC Barcelona, a Joan Carles Raventós, Robert Cama i contra el FC Barcelona, Bonus Sport Marketing i Socktel Servicios Informáticos per un delicte continuat de revelació de secret empresarial, un delicte continuat contra la intimitat de Jaume Roures i un delicte continuat de furt agreujat durant, almenys, el 2009 i octubre de 2011. Les proves que ha explicat que aporta Mediapro demostren com Robert Cama, responsable d'IT del Grup Mediapro fins a l'octubre de 2011, va accedir de forma deliberada i sistemàtica als correus electrònics rebuts i enviats per Jaume Roures, remetent-los a Sandro Rosell i Joan Carles Raventós. "Aquesta activitat delictiva es va mantenir després de l'elecció de Sandro Rosell com a president del FC Barcelona i Joan Carles Raventós com a responsable de les seccions esportives del club", explica el comunicat emès per l'empresa audiovisual. Posteriorment, Jaume Roures ha comparegut en una roda de premsa per donar els detalls i ha estat molt contundent: "Ha quedat demostrat que un club de la grandesa del Barça pot estar dirigit per qualsevol miserable". De fet, el mateix Roures també ha comentat que li va fer saber a Sandro Rosell que tenia coneixement del fet i que no en va treure l'aigua clara. "El Sandro ha fet gestions amb gent del nostre entorn per evitar que es parli d'aquest tema", ha afegit. Sobre la implicació també del FC Barcelona, Roures ha deixat clar que "és evident que el Barça és víctima i coautor, va pagar un senyor per espiar-me".

Mediapro ha explicat que en aquests correus hi havia informació sobre negociacions de drets, de la societat i televisius, entre d'altres, i anima Evarist Murtra, Pep Guardiola, Joan Oliver, Ferran Soriano, Joan Laporta, representats de jugadors, el Banc Sabadell i el bufet Garrigues a sumar-se a la querella com a afectats. Ells apareixien en alguns d'aquests correus. Roures, a la roda de premsa, també ha explicat que "Pep Guardiola tenia coneixement d'aquest fet ja que jo mateix li ho va comunicar" i que no sap si això va comportar que deixés el Barça.

L'empresa audiovisual també ha explicat que va tenir coneixement d'aquestes activitats delictives l'octubre de 2011 i va procedir a l'acomiadament fulminant de Robert Cama, que va ser contractat pel FC Barcelona i on continua exercint de responsable d'IT. "Vaig explicar al club a qui contractaven (Cama), i tot i això el van contractar", ha explicat Roures.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut