L'Unicaja elimina el Tau per la via ràpida i es proclama campió de la Lliga ACB

L'Unicaja de Màlaga s'ha proclamat campió de la Lliga ACB 2005-06 en eliminar el Tau per 3-0 en la final. Després de guanyar els dos primers partits a casa, els malaguenys han derrotat l'equip basc a Vitòria (72-76) i han aconseguit la primera Lliga de la història del club andalús. L'equip que entrena Sergio Scariolo ha aconseguit un parcial de 0-9 que ha donat la volta al marcador en els minuts finals i que ha estat clau per aconseguir la victòria. Jorge Garbajosa ha estat escollit MVP de la final.

Amb el xiulet definitiu, el jugador més valuós de la sèrie final, Jorge Garbajosa, s'ha quedat amb la pilota. Era el just premi a la seva actuació estel·lar davant el seu exequip. Entre d'altres, gràcies al pivot madrileny, l'Unicaja de Màlaga ha guanyat la seva primera lliga ACB de la història. El base dels Toronto Raptors i ex del TAU, José Manuel Calderón, ha vist com Garbajosa ha fet més números per fitxar pel seu conjunt de l'NBA. El futurible dels Raptors ha començat a base de triples i els malaguenys han dominat el marcador en el primer quart. Però en els darrers instants del segon, el TAU ha reaccionat i, empès pel públic del Buesa Arena, ha empatat a 44.

L'inici del tercer quart ha seguit amb la bona tendència local. Els bascos han fet un parcial de 8-0. El català Sergi Vidal ha estat l'artífex d'aquests minuts per l'equip de Perasovic. A partir d'aquí la duresa s'ha intensificat a la pista, però la defensa andalusa s'ha imposat. El Baskonia ha fallat a l'hora de la veritat i Garbajosa, no. El jugador que ja havia aconseguit dues lligues italianes a Treviso ha guanyat la seva primera ACB mitjançant un triple que situava un 72 a 74 i dos llançaments lliures finals que han donat el títol a la ciutat de Màlaga.