Tomic i Eriksson tanquen el rebot davant Lima (EFE)

L'últim quart de Shane Lawal ajuda el FC Barcelona Lassa a evitar la derrota davant l'UCAM Múrcia (74-82)

Tal com li va passar divendres a l'Eurolliga, el FC Barcelona ha protagonitzat un primer quart dolent i ha patit els tres restants per recuperar-se. La solidesa de Shane Lawal en l'últim quart

Daniel AlentoActualitzat

El FC Barcelona Lassa ha protagonitzat un primer quart per oblidar, però, tot i això, ha acabat guanyant un UCAM Múrcia sense tanta profunditat de banqueta (74-82). La decisió de Xavi Pascual de jugar els últims minuts decisius sense el seu millor jugador en atac, Ante Tomic (17 punts) ha estat tot un encert.

El base argentí Facundo Campazzo (15 punts, 4 assistències) ha estat un malson per als de Pascual, i quan ha fet la segona falta ha agafat el seu relleu José Ángel Antelo (15 punts). L'aler pivot, aprofitant que els blaugrana jugaven amb dos cincs, Tomic i Samuels, per les dues faltes de Lawal i Vezenkov, ha afusellat el rival des de la línia de 3 punts.  El màxim avantatge local ha estat de 15 punts, 22 a 7, en uns primers 10 minuts que han acabat 29 a 18.

En el segon quart, la defensa visitant ha millorat, mentre que, en atac, Tomic seguia donant la cara. L'entrenador local Fotsis Katsikaris ha demanat temps mort quan el marge del seu equip s'ha reduït fins als 5 punts, 30 a 25. Poc després, Campazzo ha comès la seva tercera falta. Amb Tomic a la banqueta, però, la progressió anotadora visitant ha disminuït. La diferència entre els dos equips ha tornat als 10 punts. Al descans, el marcador era de 43 a 36.

Campazzo ha tornat amb les piles carregades en la represa. Una antiesportiva a Lima i la quarta falta del base no han frenat els locals. I quan el Barça s'ha acostat en el marcador, una tècnica a Vezenkov ha permès respirar de nou a l'UCAM Múrcia. Els de Pascual, però, han perseverat en el seu esforç defensiu i Pau Ribas (10 punts) ha anotat l'empat a 55. La resposta local ha arribat amb dos triples consecutius de Scott Wood (12 punts). El període ha acabat 63 a 61.

Només començar l'últim quart, Campazzo ha comès la cinquena personal. Els de Pascual, però, no trobaven la forma de superar amb el seu joc interior la defensa contrària. El tècnic blaugrana ha apostat per un equip petit amb Perperoglou jugant de quatre i Lawal (9 punts, 4 rebots, 3 taps) de cinc. El nigerià ha intimidat sota la seva cistella i ha castigat la contrària, ben assistit per Abrines (11 punts, 5, rebots, 3 assistències). Un triple d'Oleson ha donat al Barça el seu primer avantatge en eel duel, 67 a 68. A partir d'aquest moment, la diferència visitant ha continuat creixent. El matx s'ha tancat amb una picabaralla entre Lawal i Lima.