L'Spar Citylift de Girona cau davant del Perfumerías Avenida en semifinals de la Copa de la Reina (68-60)

Els dos equips han disputat la final anticipada de la competició. L'altra semifinal la jugaran l'IDK Guipúscoa i el C.B. Conquero

Daniel AlentoActualitzat

El Perfumerías Avenida ha superat l'Spar Citylift de Girona per 68 a 60 en la primera semifinal de la Copa de la Reina de bàsquet, que es disputa a Sant Sebastià. L'equip de Salamanca ha anat sempre al davant en el marcador davant un rival al què li ha faltat una mica més de calma en atac. Les guanyadores s'han revenjat així de la derrota que van patir davant les catalanes a la final de la Supercopa que va obrir la temporada.

Les salmantines han sortit molt més inspirades que les catalanes en el duel entre els dos equips de la lliga espanyola que participen aquesta temporada a l'Eurolliga femenina. Fent-ho tot bé en atac i defensa, han aconseguit 11 punts de marge (14-2). Però l'entrada des de la banqueta de les interiors Naignouma Coulibaly i Artemis Spanou i la base Italee Lucas (12 punts) ha donat nou aire a les gironines, que han firmat un parcial de 0 a 9. Al final dels primers 10 quarts, el resultat era de 16 a 13.

El Perfumerías Avenida ha tornat a donar una nova estirada a l'electrònic en els primers minuts del segon quart, amb Alana Beard anul·lant l'anotadora de l'Uni Girona, Chrissy Givens (19 punts, 6 rebots, 6 assistències). La nord-americana, però, ha pogut anotar 4 punts consecutius per despertar les de Miguel Ángel Ortega. L'experiment del tècnic de jugar amb 3 interiors no ha donat els fruits esperats. Al descans, el seu desavantatge era d'11 punts, 30 a 19.

Un triple de l'escorta Leo Rodríguez (12 punts) ha donat el conjunt que dirigeix Alberto Miranda 14 punts d'avantatge, 35 a 21. L'Spar Citylift ha buscat més ritme, amb un joc més obert, i les salmantines se n'han encomanat. Amb un parcial de 0 a 8 les gironines s'han acostat a menys de 10 punts per tancar el tercer quart 9 a sota, 48 a 39. Les d'Ortega encara han retallat una mica més la diferència en els compassos inicials de l'últim quart.

Noemí Jordana intentava entrar en el matx, però no tenia el dia en atac. Els seus primers punts no han arribat fins a 6 minuts del final. Un triple seu tres minuts més tard, la seva segona cistella en joc, ha posat el 58 a 54 en el marcador. Vita Kuktiene, amb un altre triple, ha anotat el 60 a 57 amb 2 minuts per jugar-se. La solidesa en el rebot ofensiu de l'ex de l'Uni Girona Vanessa Gidden (13 punts, 9 rebots, 6 en atac) i l'encert en els tirs lliures de Sílvia Domínguez (15 punts, 6 rebots, 9 de 10 des de la línia de personal) han fet impossible la remuntada.