Valtteri Bottas i Lewis Hamilton
Valtteri Bottas i Lewis Hamilton en una imatge d'arxiu (Reuters)
Fórmula 1

Lewis Hamilton guanya a Sotxi després que Valtteri Bottas el deixa passar

El pilot finlandès de Mercedes ha deixat passar el seu company, que s'acosta una mica més al seu cinquè mundial

Francesc RosésActualitzat

Victòria de Lewis Hamilton en el Gran Premi de Rússia gràcies a una maniobra molt comentada en la que el seu company a Mercedes, Valtteri Bottas, l'ha deixat passar al final de la primera meitat de la cursa. Sebastian Vettel, que ha acabat tercer, es troba a 50 punts de Hamilton quan només queden 5 Grans Premis per disputar.

Bottas ha estat el més ràpid en la sortida i els primers metres de carrera en que Hamilton ha pogut defensar-se per molt poc dels atacs de Vettel. El pilot de Ferrari ha estat el primer d'ells en aturar-se al box per canviar pneumàtics, i li ha guanyat la partida a Hamilton, que ha tardat una volta en reaccionar. El pilot anglès ha atacat Vettel, que s'ha defensat amb un moviment polèmic, però finalment l'ha pogut avançar.

En la volta 25 de les 53 que tenia el Gran Premi, Bottas ha rebut per ràdio ordres d'equip i ha deixat passar al seu company, que ja no ha deixat el primer lloc i s'ha endut la victòria. En acabar la cursa, el finlandès s'ha queixat perquè no li havien deixat tornar la posició i s'han viscut moments tensos al voltant de tots els integrants de l'equip Mercedes.

Vettel ha acabat tercer davant Kimi Räikkönen, que s'ha vist amenaçat per la gran remuntada de Max Verstappen, que havia sortit penúltim i amb pneumàtics mes durs. El pilot holandès, que ha fet una cursa extraordinària el dia del seu vint-i-unè aniversari, ha acabat quart.

Jornada molt discreta per Fernando Alonso i Carlos Sainz. El pilot madrileny sortia onzè però s'ha tocat amb Sirotkin en la primera volta i el seu Renault ha quedat molt tocat. Sainz ha acabat en la dissetena posició, tres llocs per darrera de Fernando Alonso, que sortia des de la part del darrera de l'engraellat.

Podeu consultar les classificacions completes en aquest enllaç

Anar al contingut