L'Espanyol tanca la temporada amb una derrota en l'amistós contra el Barcelona de l'Equador (1-0)

L'equip de Guayaquil es va avançar a la segona part i els blanc-i-blaus no van poder empatar tot i tenir un penal a favor

El Barcelona de Guayaquil va guanyar l'Espanyol per 1 a 0 la passada matinada, en un partit amistós organitzat per celebrar el 90è aniversari de l'equip equatorià, que d'aquesta manera es va adjudicar l'anomenada Copa EuroAmericana. L'únic gol del partit el va fer Washington Vera, al minut 61.

Durant el primer temps hi va haver poca emoció, els equips es van acomodar al joc de mig camp, amb escasses arribades a porta, només amb espurnes de bon futbol de Sergio García i Felipe Caicedo per part de l'Espanyol, i de Brahian Alemany per la del Barcelona. Aquest útlim va estar a prop d'anotar amb un xut des del centre del camp i va obligar a retrocedir Pau López per salvar el gol, "in extremis", al minut 23. Per contra, al 26, Sergio García va fer una jugada personal pel costat dret, superant diversos rivals i va enfilar una rematada que va passar llepant el pal dret del porter Damián Lanza.

El Barcelona va obrir el marcador en una jugada extranya. Geovanny Natzarè va arribar fins a la línia de fons i va fer la passada de la mort per a de Vera, però Duarte, intentant impedir la rematada, va introduir la pilota en la seva pròpia porteria. En l'acta, però, l'àrbitre, Omar Ponce va adjudicar el gol al jugador equatorià.

Lucas Vázquez, en la primera ocasió que va tenir de trepitjar l'àrea contrària va anar a terra per una falta del mateix Natzarè, que l'arbitre va sancionar amb penal, al minut 72. Sergio García el va picar amb força, però Lanza va estar prou inspirat per impedir l'empat. Després d'aquesta derrota intranscendent, el primer equip de l'Espanyol es pot considerar de vacances fins que comenci la pròxima pretemporada.