Àlex Llorca defensa la penetració de l'aler del Cajasol, Txemi Urtasun. (Foto: EFE)

L'Assignia Manresa perd contra el Cajasol al Nou Congost i no es pot assegurar la permanència (58-66)

L'Assignia Manresa haurà d'esperar una setmana més per assegurar-se la permanència matemàtica a la Lliga ACB. Els manresans han encaixat la cinquena derrota consecutiva contra el Cajasol al Nou Congost per 58-66 en un partit en què sempre han anat a remolc en el marcador. Els sevillans han portat la iniciativa des del primer minut i no han donat cap opció als homes de Jaume Ponsarnau, que han reaccionat massa tard. Tot i la derrota a casa, la quarta consecutiva, el Manresa manté dues victòries de marge respecte al CB Granada a tres jornades per al final de la fase regular i té la salvació a tocar.

Una cistella de Román Montañez ha permès a l'Assignia Manresa encarar l'últim minut a només sis punts a sota en el marcador. Però els àrbitres han xiulat una antiesportiva a Uros Slokar. El públic del Nou Congost ha protestat la decisió dels col·legiats, però el pivot eslovè ha donat un clar cop de colze a Katelynas i aquí s'ha acabat l'intent de remuntada manresana davant del Cajasol.

Un exercici de constància manresana habitual en altres partits que aquest diumenge ha durat 20 minuts. Tot perquè la primera part ha estat un monòleg del Cajasol i s'ha arribat al descans amb un preocupant 24-41 favorable als visitants. Els sevillans han començat molt còmodes en atac i han comptat amb un Bullock finíssim en les accions més complicades. El veterà aler nord-americà, amb 18 punts, ha estat el màxim anotador del partit. Els de Ponsarnau, en canvi, s'han mostrat molt erràtics en atac. Les diferències s'han enfilat fins als 20 punts i, després, la millora local ha arribat massa tard i no ha tingut premi.

Tot i encaixar la cinquena derrota consecutiva, la bona notícia per als bagencs ha arribat des de Sant Sebastià. La derrota del CB Granada a la pista del Lagun Aro manté els del Bages dues victòries per sobre del descens. Si el cuer, el Menorca, perd aquesta tarda contra l'Estudiantes, la salvació serà molt a prop.