El Salzburg i el Leipzig pertanyen a una mateixa franquícia
Lliga de Campions

La UEFA admet el Red Bull Salzburg i el Red Bull Leipzig en la pròxima edició de la Champions

El campió de la lliga d'Àustria i el subcampió de la lliga d'Alemanya podran participar en la màxima competició continental de clubs, tot i que tots dos pertanyen a una mateixa franquícia

Actualitzat

La UEFA ha decidit admetre al Red Bull Salzburg, campió de la Lliga d'Àustria, i al Red Bull Leipzig, subcampió de la Lliga d'Alemanya, en la pròxima edició de la Lliga de Campions, tot i pertànyer tots dos clubs a una mateixa franquícia. La Cambra d'Adjudicació de l'Organisme de Control Financer de Clubs de la UEFA (CFCB) ha optat per permetre la participació de les dues entitats en la màxima competició continental després de constatar que no es vulnera l'article 5 sobre la integritat de la competició.
   
La UEFA ha comunicat que ha pres aquesta decisió "després d'una investigació exhaustiva dels diversos i importants canvis estructurals i de govern realitzats pels clubs, especialment en matèria corporativa, de finançament, de personal i d'acords de patrocini". Aquesta decisió, però, es podrà recórrer davant el Tribunal Arbitral de l'Esport en un termini de deu dies, de conformitat amb l'article 34, apartat 2, de les Normes de procediment de l'Òrgan de Control Financer de Clubs de la UEFA, així com els articles 62 i 63 dels Estatuts de la UEFA. La UEFA també adverteix que "el CFCB mantindrà el control als dos clubs per assegurar que les regles d'integritat siguin respectades en el futur".   

El Salzburg entrarà en escena a la Lliga de Campions en la segona ronda prèvia. S'enfrontarà al guanyador de l'enfrontament entre l'Hibernians escocès i el Tallinn d'Estònia. El Leipzig, com a subcampió de la Bundesliga alemanya, entrarà directament a la fase de grups de la competició.

Anar al contingut