Willian José i Oyarzabal celebren un dels gols de la Reial Societat (EFE)
Lliga Europa

La Reial Societat goleja el Vardar i agafa moral abans de rebre l'Espanyol en la lliga (0-6)

Els bascos han estat molt superiors a un rival que ha donat moltes facilitats defensives i s'han imposat amb gols d'Oyarzábal, un pòquer de Willian José i De la Bella. L'Athletic i el Vila-real han empatat a dos contra l'Östersunds i l'Slavia, respectivament

David CarballoActualitzat

La Reial Societat ha golejat un feble Vardar Skopje de Macedònia a domicili (0-6) i ha sumat la segona victòria en tres jornades de la fase de grups de la Lliga Europa. El conjunt basc, pròxim rival de l'Espanyol a la lliga dilluns que ve a Anoeta, ha estat molt superior a un rival que ha donat moltes facilitats defensives.

Oyarzábal ha inaugurat el marcador en el minut 13 a la sortida d'un córner i abans del descans, Willian José ha culminat el domini absolut dels donostiarres amb dos gols més. En l'inici de la represa, el davanter brasiler ha seguit amb el seu festival anotador i ha castigat els macedonis amb dues dianes més abans de ser substituït.

Amb un incontestable 0-5 en el marcador i més de mitja hora de joc al davant, Eusebio ha aprofitat per fer canvis i donar descans a jugadors importants com Oyarzábal i William José pensant en la lliga. I, en l'últim minut, els donostiarres han arrodonit la golejada amb el sisè i definitiu, fet per De la Bella. Amb aquest contundent triomf, la Reial Societat se situa segona del grup L amb sis punts, per darrere del Zenit de Sant Petersburg, líder, amb 9, després d'imposar-se al Rosenborg noruec (3-1).

L'Athletic rescata un empat a Suècia (2-2)

L'Athletic Club ha salvat un agònic empat al camp de l'Östersunds suec en un partit que ha començat guanyant i que ha estat a punt de perdre. Els bascos s'han avançat per mitjà d'Aduriz en el minut 14, però, en la represa, els locals han remuntat amb gols de Gero i Edwards. Quan semblava que els lleons tornarien de Suècia amb les mans buides, Iñaki Williams ha fet la igualada definitiva i ha rescatat un empat que deixa el conjunt de Cuco Ziganda en una situació molt compromesa, amb només dos punts en tres jornades.

El Vila-real empata contra l'Slavia a casa (2-2)

El Vila-real no ha passat de l'empat contra l'Slavia de Praga a l'Estadi de la Ceràmica després de remuntar dos gols en contra. Els txecs s'han avançat per partida doble amb gols de Necid, en el minut 19, i Danny, en el 30, però, abans del descans, els groguets han reccionat i han pogut igualar el marcador advers amb dues dianes de Manu Trigueros i Carlos Bacca. En la represa, els locals han buscat amb insistència el gol de la victòria però s'han hagut de conformar amb un empat que els manté com a líders del grup A empatats a cinc punts amb l'Slavia i amb un més que l'Astana.