Fórmula 1

La polèmica pel test secret Mercedes-Pirelli genera mala maror al pàdoc de Mont-real

L'afer del test secret Mercedes-Pirelli amb un cotxe d'aquesta temporada, fet prohibit pel reglament, ha provocat que a Mont-real els caps d'equip siguin de moment més protagonistes que els pilots. Unes proves prohibides que han generat una mala maror al pàdoc abans de la disputa del Gran Premi del Canadà de Fórmula 1.

Actualitzat
L'afer del test secret Mercedes-Pirelli amb un cotxe d'aquesta temporada, fet prohibit pel reglament, ha provocat que a Mont-real els caps d'equip siguin de moment més protagonistes que els pilots. Roda de premsa dels directors de Mercedes, Red Bull, McLaren, Ferrari, Sauber. També hi havia d'haver el representat de Pirelli, Paul Hembery, però la seva cadira va quedar buida, en una situació insòlita. Aconsellat pels advocats de la marca italiana de pneumàtics, Hembery no es va presentar a la conferència. L'enuig dels altres equips és més que evident i si Mercedes guanya al traçat canadenc, les sospites i les queixes pujaran de to.

"Quan utilitzes un cotxe actual, evidentment sempre aprens coses. Sigui sobre fiabilitat, de resistència o de rendiment. Fins i tot si estàs fent un test per un proveïdor com Pirelli, sempre en treus algun profit", assegura Christian Horner, cap de Red Bull.

"Ens preocupa també de cara a l'any que ve. Estem en un moment en què tots els equips estem dissenyant els cotxes de la propera temporada i hem de saber si n'han tret informació i avantatge que els altres ja no podem recuperar", afegeix Monisha Kalterborn, la cap de l'escuderia Sauber.

"Hem d'esperar a veure què diu el Tribunal Internacional. El que és un fet és que la decisió de fer el test va ser meva. I no l'hauríem fet si haguéssim pensat que no es podia fer", ha admès Ross Brawn, el màxim responsable de Mercedes.

El Tribunal Internacional de la Federació es reunirà a finals de juny per estudiar el cas. Es parla d'una sanció econòmica i també d'una pèrdua de punts en el campionat de constructors, una sanció que en cap cas afectaria els punts dels dos pilots de l'escuderia, Lewis Hamilton i Nico Rosberg.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut